Izvor: Politika arhiva vesti 13.04.2016

Veseli prekinuo blistavu Đokovićevu seriju

Politika 13.04.2016
Najbolji teniser sveta prvi put od 2013. izgubio na startu jednog masters turnira: 6:4, 2:6, 6:4. – Džumhur dopunio uspehe mlađe generacije eliminacijom Berdiha u Monte Karlu. Strah da će Novak Đoković da učini još jedan turnir nezanimljivim… »

Političke igre oko novinarske suspenzije

Politika 13.04.2016
Premijer tražio od direktora RTV Vojvodine da ne kažnjava novinare zbog njega, iznoseći sumnju da je Svetlana Božić-Krainčanić suspendovana kako bi on bio optužen za pritisak na medije. Premijer Aleksandar Vučić, Nezavisno udruženje novinara… »

U Siriji izbori koje protivnici Asada ne priznaju

Politika 13.04.2016
DAMASK - U delovima Sirije pod kontrolom snaga predsednika Bašara Asada jutros su otvorena birališta, na kojima građani glasaju za novi saziv parlamenta, iako protivnici režima odbacuju te izbore kao nezakonite. Glasačka mesta su otvorena jutros u… »

Srbiju očekuje brzi rast

Politika 13.04.2016
Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban otvorili pogon „Masterplasta“ u koji je uloženo 8,4 evra. Subotica – Fabrike otvaraju prijateljski i dobri odnosi, a kada ste videli bolje odnose između Srbije i Mađarske nego danas… »

Presreo kamion kurirske službe i oteo vrednosne pošiljke

Politika 13.04.2016
Nepoznati muškarac naoružan pištoljem presreo je u podne kamion šabačke kurirske službe „Aks ekspres” na autoputu Beograd – Zagreb. Preteći oružjem naterao je vozača da otvori vrata kamiona, a zatim ga je drškom pištolja udario po glavi… »

Za smrt Frimermana okrivljenima od dve do deset godina zatvora

Politika 13.04.2016
Iako je trojicu članova obezbeđenja splava „Saund” optužnica teretila za ubistvo, za to delo nije bilo dokaza, pa su osuđeni za teške povrede sa smrtnim ishodom. Iako su četvorica bivših radnika obezbeđenja splava „Saund” osuđeni na… »

Nestao suvlasnik Pink taksija Miroslav Ranković

Politika 13.04.2016
Miroslav Ranković Šilja (54), suvlasnik „Pink taksija” nestao je juče oko 15 sati, a njegov nestanak prijavljen je policiji u sredu ujutru, potvrđeno je za „Politiku” u MUP-u. Za njim je objavljena potraga, a njegovi mobilni telefoni su… »

Ruski avioni se „agresivno” približili američkom brodu

Politika 13.04.2016
Ruski avioni su se „agresivno” približili američkom ratnom brodu izvevši niz preleta iznad američkog razarača u međunarodnim vodama u Baltičkom moru, javlja AFP pozivajući se na funkcionera američkog ministarstva odbrane koji je želeo da… »

Jeremić već favorit za UN

Politika 13.04.2016
Ivica Dačić tvrdi da kandidat Beograda nije „ruski čovek“, a upućeni ističu da Vuk Jeremić u trci za generalnog sekretara UN može da računa ne samo na rusku već i na kinesku podršku u Savetu bezbednosti. Samo dan pošto ga je Srbija… »

Diković daje pare od presude u humanitarne svrhe

Politika 13.04.2016
Fondu za humanitarno pravo ovo nije prvi put da javne ličnosti bez dokaza optužuje za ratne zločine. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković nije želeo da komentariše prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda kojom je Fond za… »