Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Još jedna lista na proveri u tužilaštvu i policiji

Politika 13.04.2016
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas je dalo nalog policiji za prikupljanje obaveštenja povodom još jedne, do sada već treće izborne liste, za koju Republička izborna komisija (RIK) sumnja da sadrži određeni broj neautentičnih izjava… »

Novi sajt MUP-a Srbije

Politika 13.04.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije predstavilo je danas u Beogradu novi veb sajt, savremenog dizajna, koji omogućava bolju interakciju sa posetiocima i dostupnost na svim uređajima, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Na prezentaciji veb… »

Ukinuta TV taksa za garaže i podrume

Politika 13.04.2016
Oslobađanje od plaćanja pretplata primenjuje se retroaktivno od januara, pa će onima kojima sledi oslobađanje, a redovno su izmirivali ovu obavezu, višak novca biti prebačen na račun za struju. Na brojila za struju postavljena u garažama, šupama… »

Slovenačka policija zaplenila 100 kila kokaina iz Brazila

Politika 13.04.2016
LjUBLjANA - Slovenačka policija zaplenila je u skladišu slovenačke firme iz mesta Zreče 100 kilograma kokaina, u jednoj od najvećih zaplena do sada, objavila je policija. U istrazi slučaja slovenačka policija sarađuje sa policijama više zemalja… »

Šešelj i dugoročne političke posledice

Politika 13.04.2016
Jačanje pozicija vođe radikala ide naruku Vučiću, ali ne i Nikoliću i svim derivatima Demokratske stranke (i ostalim delovima građanske Srbije). Oslobađanje Vojislava Šešelja bilo kakve odgovornosti pred tribunalom u Hagu i, sledstveno tome… »

Ulicom maršala Tita odlaze u Evropu

Politika 13.04.2016
U potrazi za poslom, u proteklih šest meseci iz Padine za Slovačku je otišlo dvadesetak porodica. Padina kod Kovačice - „Ovde više nema revolucionara. Da ih ima, Bojan Pajtić bi iz Padine mogao da izađe samo preko Seleuša. A tuda nema puta!”… »

Mržnja

Politika 13.04.2016
Mržnja nikad nije pobedila, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle napada na aktiviste SNS-a u Kragujevcu, u ponedeljak po podne. Naši politički neistomišljenici pokazuju nemoć i nervozu, svesni da gube izbore. Oni su navikli da se… »

Obeležena godišnjica potapanja monitora „Drava”

Politika 13.04.2016
Pripadnici Rečne flotile juče su obeležili 75. godišnjicu herojskog otpora fašističkom agresoru i potonuća broda Jugoslovenske kraljevske mornarice „Drava” s celokupnom posadom i komandantom poručnikom bojnog broda prve klase Aleksandrom… »

Nik Vujičić od 17. do 19. aprila u Srbiji

Politika 13.04.2016
Poznati motivacioni govornik Nik Vujičić boraviće u Srbiji od 17. do 19. aprila, kako bi održao predavanja u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu i predstavio svoju novu knjigu „Ostanite jaki”, najavila je izdavačka kuća „Vulkan”. Tokom… »

Specijalni zavodi ili: da bude jeftinije

Politika 13.04.2016
Ovakve ustanove treba približiti gradovima a korisnike smeštati blizu porodica, u okruženje odakle potiču. Tekst Bojana Đurića u „Politici” od prošlog četvrtka, zahvaljujući očitoj plemenitosti autora, ukazuje na srž problema u tretmanu… »