Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 13.04.2016

Političke igre oko novinarske suspenzije

Politika 13.04.2016
Premijer tražio od direktora RTV Vojvodine da ne kažnjava novinare zbog njega, iznoseći sumnju da je Svetlana Božić-Krainčanić suspendovana kako bi on bio optužen za pritisak na medije. Premijer Aleksandar Vučić, Nezavisno udruženje novinara… »

Jeremić već favorit za UN

Politika 13.04.2016
Ivica Dačić tvrdi da kandidat Beograda nije „ruski čovek“, a upućeni ističu da Vuk Jeremić u trci za generalnog sekretara UN može da računa ne samo na rusku već i na kinesku podršku u Savetu bezbednosti. Samo dan pošto ga je Srbija… »

Diković daje pare od presude u humanitarne svrhe

Politika 13.04.2016
Fondu za humanitarno pravo ovo nije prvi put da javne ličnosti bez dokaza optužuje za ratne zločine. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković nije želeo da komentariše prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda kojom je Fond za… »

Ko je „minirao“ Radulovićevu listu u Vojvodini

Politika 13.04.2016
Uvrstićemo i „Dosta je bilo” u zbirnu izbornu listu za pokrajinske izbore ako Upravni sud poništi rešenje o odbijanju te liste, kaže sekretar PIK-a Milorad Gašić. Novi Sad – U pokretu „Dosta je bilo“ veruju da bi za pet minuta rešili… »

Orban: Bilateralni sporovi da ne usporavaju put u EU

Politika 13.04.2016
NOVI SAD – Bilateralna pitanja i sporove ne treba povezivati s pitanjem članstva neke države u Evropskoj uniji, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban komentarišući slučaj hrvatske blokade poglavlja 23. „Naš je stav da ako postoji neka… »

Hrvatska vlast pala na jasenovačkom ispitu

Politika 13.04.2016
Uprkos posredovanju posebnog izaslanika američkog Stejt Departmenta za pitanja Holokausta, zvaničnom državnom obeležavanju godišnjice stradanja u najvećem stratištu u NDH neće prisustvovati predstavnici Jevreja, Srba, antifašista, Srpske… »

Dol: Uskoro otvaranje poglavlja 23 i 24

Politika 13.04.2016
Kolinda Grabar Kitarović je iznosila argumente Hrvatske, ja Srbije, izjavio je premijer Vučić, odgovarajući na pitanje koliko susret sa hrvatskom predsednicom može uticati na otvaranje poglavlja 23. Ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol… »

Lekom na Buleta

Politika 13.04.2016
Na spot naprednjaka u kojem glavnu ulogu „tumači” Svetislav Goncić, demokrate odgovorile videom u kojem se pojavljuju Branislav Lečić i Mira Banjac. Pre bezmalo trideset godina, Branislav Lečić je nasred ulice silovito pribio Svetislava Goncića… »

Surduličkim trubama na zidine Jerihona

Politika 13.04.2016
Za prostačko skandiranje premijeru ispred Arene socijalisti kažu da je možda provokacija organizovana da se unese tenzija u odnose SPS-a i SNS-a. „Incidenti i verbalne provokacije nisu ni u čijem interesu i mi se od njih oštro ograđujemo, sada i… »