Izvor: Politika/Regioni arhiva vesti 13.04.2016

Velika rokada između vojske i grada

Politika 13.04.2016
Vojska se seli iz Kragujevca u Divostin, a Filum uzima pod zakup Dom vojske u centru grada. Kragujevac – Vojska Srbije seli se iz Kragujevca u Divostin, na sedam kilometara od grada, gde će uskoro napraviti modernu bazu, dok će se kragujevački… »

Bolnička posteljina iz barutane

Politika 13.04.2016
Fabrike municije „Sloboda” i baruta „Namenska MB” pomažu čačansku bolnicu, Pireus banka obnavlja ambulante u Ovčar Banji i Mrčajevcima: Čačak – Grudno odeljenje gradske bolnice u Čačku onomad je ostalo bez posteljine, ali je načelnica… »

Sedam decenija Makedonaca u Vojvodini

Politika 13.04.2016
Tokom godine širom pokrajine biće održan niz manifestacija u znak sećanja na ove doseljenike iz „vozova bez voznog reda”. Pančevo – Makedonci u Srbiji ove godine obeležavaju veliki jubilej – 70 godina otkako su se doselili u Vojvodinu. Tim… »

Dačić „suspendovao” trubače

Politika 13.04.2016
Lider SPS-a u Kraljevu istakao da pogrdni povici Aleksandru Vučiću nisu bili u redu i da socijalisti ostaju verni borbi za jednakost među građanima. Kraljevo – Ivica Dačić, lider socijalista i potpredsednik vlade Srbije, prema programu predizborne… »

Aforističar Rade Jovanović „Užičanin godine”

Politika 13.04.2016
Užice – U tradicionalnom izboru lista „Užička nedelja” zvanje „Užičanina godine” za 2015. dodeljeno je Radomiru Radu Jovanoviću, ovdašnjem književniku i jednom od najistaknutijih srpskih aforističara, neumornom stvaraocu sa sedam… »