Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 13.04.2016

U Siriji izbori koje protivnici Asada ne priznaju

Politika 13.04.2016
DAMASK - U delovima Sirije pod kontrolom snaga predsednika Bašara Asada jutros su otvorena birališta, na kojima građani glasaju za novi saziv parlamenta, iako protivnici režima odbacuju te izbore kao nezakonite. Glasačka mesta su otvorena jutros u… »

Ruski avioni se „agresivno” približili američkom brodu

Politika 13.04.2016
Ruski avioni su se „agresivno” približili američkom ratnom brodu izvevši niz preleta iznad američkog razarača u međunarodnim vodama u Baltičkom moru, javlja AFP pozivajući se na funkcionera američkog ministarstva odbrane koji je želeo da… »

Klintonova i Sanders izjednačeni, Kruz odmah za Trampom

Politika 13.04.2016
NjUJORK - Potencijalni predsednički kandidati Demokratske partije Hilari Klinton i Berni Sanders potpuno su izjednačeni u najnovijoj anketi, dok kod se republikanaca Ted Kruz ozbiljno približio dosadašnjem fovoritu Donaldu Trampu. Rojters navodi da se… »

Preživela devet dana u divljini Arizone

Politika 13.04.2016
FENIKS - Žena stara 72 godine, koja se izgubila u divljini američke savezne države Arizone pošto je ostala bez benzina na putu do unuka, spasena je posle devet dana koje je uspela da preživi jedući divlje bilje i pijući vodu iz bare, saopštile su… »

Pijani policajac u Češkoj udario 51 automobil

Politika 13.04.2016
PRAG, 13. april - Češki policajac koji je u pijanom stanju u jednoj praškoj ulici oštetio najmanje 51 parkirani automobil očekuje izricanje kazne, potvrdio je portparol policije na češkoj nacionalnoj televiziji. Povređenih u tom incidentu nije… »

Merkelova bira između slobode govora i sopstvenog zakona

Politika 13.04.2016
BERLIN– Nemačka kancelarka Angela Merkel ne planira da ove nedelje putuje u Tursku, na otvaranje novog centra za sirijske izbeglice, potvrdio je danas njen portparol, uprkos prethodne najave Ankare. Do objašnjenja koje je dao portparol Štefen… »

Poginula trojica francuskih vojnika u Maliju

Politika 13.04.2016
PARIZ - Još dva francuska vojnika su poginula u Maliju kada je njihovo oklopno vozilo prešlo preko mine, čime se broj poginulih u ovom incidentu popeo na tri, potvrđeno je danas u kabinetu predsednika Fracuske Fransoa Olanda. Jedan vojnik je… »

Mogu li reklame srušiti Trampa

Politika 13.04.2016
Na oglase koji milijardera prikazuju u najgorem svetlu potrošeno 70 miliona dolara. Polovina novca koji je na dosadašnjim partijskim izborima u SAD potrošen na negativne reklame otišla je na oglase koji su napadali samo jednog kandidata – Donalda… »

Amerikanci bez viza putuju u Evropu i ovog leta

Politika 13.04.2016
Evropska komisija će tek 12 jula staviti na sto predlog da se državljanima SAD uvedu obavezne vize za put preko Atlantika. I ovog leta Amerikanci će moći slobodno, samo sa svojim pasošima, da putuju po Evropi kad god im padne na pamet. Predlog da se… »

Novi neredi na grčko-makedonskoj granici

Politika 13.04.2016
Stotinak migranata pokušalo da uđe u Makedoniju,policija ponovo odgovorila suzavcem. Od našeg dopisnika Na grčko-makedonskoj granicu kod Idomenija,ponovo sukob migranta i makedonske policije! Grupa od stotinak Marokanaca i Avganistanaca pokušala je… »