Izvor: Press/Kultura arhiva vesti 13.04.2016

"U potrazi za snom" otvorio 9. Beldocs

Press 13.04.2016
Projekcijom domaćeg filma "U potrazi za snom" Mladena Mitrovića, 12. maja u Velikoj dvorani Sava centra počeće 9. Međunarodni festival dokumentarnog filma - "Beldocs", u okviru koga će do 18. maja biti prikazana 53 filma u sedam selekcija… »

Zar je nepismen narod koji peva kao Homer?

Press 13.04.2016
U Hali “Master” Novosadskog sajma su svečano započele dve međunarodne kulturne manifestacije: 22. salon knjiga i 21. izložba umetnosti “Art ekspo”. Čast da ih otvori pripala je književniku Milovanu Vitezoviću, koji je podsetio na reči Ive… »

Francuska: Pronađena Karavađova slika na tavanu je original

Press 13.04.2016
Slika, koja je otkrivena u potkrovlju jedne kuće u Francuskoj, "autentičan" je rad velikana italijanskog baroknog slikarstva Mikelanđela Merizija Da Karavađa, a njena vrednost bi mogla biti do 120 miliona evra, saopštili su stručnjaci. Foto:Tanjug… »

Večeras premijera filma "Knjiga o džungli"

Press 13.04.2016
Film "Knjiga o džungli" u produkciji studija "Volt Dizni" biće premijernoi prikazan večeras u bioskopu "Sinepleks" (Ušće), najavio je distributer "Taramaunt". Foto:Tanjug Film zasnovan na vanvremenskoj priči Rađarda Kiplinga i inspirisan dobro… »

Izložba "Povratak na Mesec: Kratka istorija budućnosti"

Press 13.04.2016
Izložba "Povratak na Mesec: Kratka istorija budućnosti" biće otvorena sutra u 20.00 u Muzeju savremene umetnosti u Banjaluci, saopštilo je danas Ministarstvo kulture Srbije. foto: b92.net Na izložbi će biti izložen fragment tla sa Meseca koji je… »

Prvi trejler za "Doktora Strejndža"

Press 13.04.2016
U tok šou emisiji Džimija Kimela prikazan je prvi trejler za novi naslov studija Marvel. foto: b92.net Prvi trejler za “Doktora Strejndža”, u kojem glavne uloge tumače Benedikt Kamberbač, Rejčel Mekadams i Tilda Svinton, konačno je ugledao… »

Dodeljene MTV filmske nagrade

Press 13.04.2016
Prošle subote, na lokaciji Warner Bros. studija u Kaliforniji, dodeljene su MTV filmske nagrade. Foto:B92.net Voditelji su bili Dvejn Džonson i Kevin Hart, tandem iz dolazeće akcione komedije “Central Inteligence”, dok je dodelama prisusvovao… »

Umro reditelj Tomaž Pandur

Press 13.04.2016
Poznati slovenački pozorišni redatelj Tomaž Pandur umro je od posledica srčanog udara tokom probe predstave "Kralj Lir" Makedonskog narodnog teatra, javljaju hrvatski mediji. Foto:Tanjug Pandur je diplomirao režiju u Ljubljani 1989. godine, a… »

Ben Aflek režira novi film o Betmenu

Press 13.04.2016
Iako film "Betmen protiv Supermena" u kojem se Ben Aflek po prvi put pojavio u ulozi popularnog superheroja, nije dobio sjajne ocene kritičara i publike, slavni glumac ne želi da odustane pa planira da se ponovo pojavi u ulozi Brusa Vejna u filmu koji… »

Žan Mark Bar ponovo igra u Madlenijanumu

Press 13.04.2016
Slavni francuski glumac Žan Mark Bar igraće u melodrami "Krojcerova sonata" 25. i 26. aprila na Velikoj sceni "Madlenijanuma", najavio je danas zemunski teatar. Foto:B92.net Uz Betovenovu "Krojcerovu sonatu", koju na sceni izvode dve umetnice Irina… »