Izvor: RTS arhiva vesti 13.04.2016

Veseli zaustavio Novaka u Monte Karlu

RTS 13.04.2016
Đoković – Veseli 1:2 (4:6, 6:2, 4:6). Novak Đoković nije uspeo da savlada prvu prepreku u Monte Karlu. Čeh Jirži Veseli je pobedio u tri seta, posle 128 minuta igre. Novak Đoković je završio učešće na Mastersu u Monte Karlu. Jedno od… »

Direktor RTV: Politizacija novinarske greške

RTS 13.04.2016
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Srđan Mihajlović saopštio je, povodom reagovanja na kažnjavanje novinarke te medijske kuće, da je sankcionisana greška, i da je na sceni politizacija te greške. Mihajlović je naveo da je, u skladu sa… »

Skoplje preživelo još jedan protest, 12 uhapšenih, povređen novinar

RTS 13.04.2016
Politička kriza koja već mesecima trese Makedoniju, polako se preliva na ulice. Posle sukoba policije i opozicije, u Skoplju uhapšeno najmanje 12 osoba. Povređen jedan novinar. Vladajuća VMRO-DPMNE optužuje političke rivale za izazivanje haosa… »

Izbori u Siriji izazvali nove podele

RTS 13.04.2016
U Siriji, na teritoriji koju kontrolišu vladine snage, održavaju se parlamentarni izbori. Opozicija poziva na bojkot izbora, jer, kaže, oni doprinose stvaranju nepovoljne klime u vreme nove runde pregovora u Ženevi o okončanju petogodišnjeg… »

Otvoren pogon kompanije "Masterplast" u Subotici

RTS 13.04.2016
Kompanija "Masterplast" je u Subotici otvorila pogon za proizvodnju staklene vune, u koji je investirano oko osam miliona evra i gde će u narednih nekoliko godina biti zaposleno 205 radnika. Vlada Srbije je podržala tu investiciju sa dva miliona evra… »

Oružana pljačka na auto-putu, povređen vozač

RTS 13.04.2016
Nepoznati napadač zaustavio je vozilo kurirske službe "Aks ekspres" na auto-putu Beograd–Zagreb, kod skretanja za "Ikarbus", i uz pretnju pištoljem uzeo ranac koji se nalazio na mestu suvozača. U rancu je bila vrednosna pošiljka. Do pljačke je… »

Višegodišnje kazne zatvora za ubistvo Frimermana

RTS 13.04.2016
Viši sud u Beogradu osudio je četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", jer su na smrt prebili Fedora Frimermana ispred splava i naneli teške povrede dvojici njegovih prijatelja. Osuđeni su za krivično delo teške telesne povrede, iako… »

Lanac trgovine oružjem vodi do osoba iz Srbije i Crne Gore

RTS 13.04.2016
Španska policija uhapsila je francuskog državljanina koji je navodno oružjem snabdeo Amedija Kulibalija, koji je ubio četvoro Jevreja i policajku u košer supermarketu u januaru prošle godine u Parizu, saopšteno je u Madridu. Utvrđeno je da je… »

Nestao suvlasnik Pink taksija

RTS 13.04.2016
Policiji je jutros prijavljen nestanak suvlasnika Pink taksija Miroslava Rankovića (54) i za njim je pokrenuta potraga, rečeno je "Tanjugu" u birou MUP-a za saradnju s medijima. U policiji nisu mogli da kažu više detalja o nestanku Rankovića, a… »

SAD osudile odluku Ivanova o pomilovanju odgovornih u aferi prisluškivanja

RTS 13.04.2016
Sjedinjene Američke Države osudile su odluku makedonskog predsednika Đorđa Ivanova da blokira istragu o aferi "prisluškivanje", upozorivši da će to naškoditi šansama Makedonije da uđe u NATO i EU. Portparol američkog Stejt departmenta Džon… »