Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Vremenska prognoza - 14. april

RTS 13.04.2016
Promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24 stepena. Krajem dana i tokom noći postepeno razvedravanje, najpre na severozapadu zemlje.… »

RIK: Odbijene dve liste

RTS 13.04.2016
Republička izborna komisija odbila je na večerašnjoj sednici izbornu listu koalicije Romske partije i Stranke Bunjevaca Srbije, pod nazivom "Građani i građanke", jer je zaključila da nije podnet odgovarajući broj validnih potpisa birača. RIK je… »

Dostupan nov, unapređen portal MUP-a Srbije

RTS 13.04.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo je novu internet prezentaciju na adresi www.mup.gov.rs, a cilj je da uz nove usavršene mogućnosti građani imaju što bolju komunikaciju sa policijom. Kako je rečeno na današnjem predstavljanju novog… »

Uručeni ključevi stanova za porodice raseljenih i izbeglih u Šapcu

RTS 13.04.2016
Ključeve stanova u Šapcu dobilo je 36 porodica interno raseljenih i izbeglih lica, kao i socijalno ugroženih porodica. Projekat je finansirala Evropska unija sa 720.000 evra preko Hausing centra, a lokaciju za stanove i kompletnu infrastrukturu… »

Veliko bekstvo kroz odvodnu cev u okean

RTS 13.04.2016
Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom akvarijumu Novog Zelanda „Napijer“ i vrati se u okean na slobodu. Inki je poklonjen akvarijumu „Napijer" pre dve godine, nakon što je spasen iz mreže za… »

Suvi kolovozi i dobra vidljivost

RTS 13.04.2016
Kolovozi su suvi i saobraćaj se danas odvija uz dobru vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima vozila se zadržavaju do 30 minuta. Do 19. aprila, od 07.00 do 17.00… »

Bez TV takse za brojila u garažama i zajedničkim prostorijama

RTS 13.04.2016
Na brojila za struju u garažama, šupama, liftovima i zajedničkim prostorijama, koje se ne mogu podvesti pod poslovni ili stambeni prostor, više se neće plaćati TV taksa od 150 dinara, kaže šef pretplate Radio-televizije Srbije Žarko Palija… »

Đurić: SNS će "osloboditi" Vračar

RTS 13.04.2016
Član Predsedništva SNS-a Marko Đurić učestvovao je u akciji uređenja Čuburskog parka na beogradskoj opštini Vračar i poručio da će SNS "osloboditi" Vračar posle 24 godine. Đurić je istakao da je Vračarom 24 godine upravljala demokratska… »

Počinje prijava za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata

RTS 13.04.2016
Prvi put na konkursu za naučnoistraživačke projekte mogu se predlagati projekti koji se odnose na osnovna usmerena istraživanja u društvenim i humanističkim naukama. Počinje prijavljivanje za konkurs za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata… »

Srce bolje kuca uz zdrave životne navike

RTS 13.04.2016
Kada su temperature promenljive, kao ovih dana, stručnjaci upozoravaju da je i to jedan od faktora rizika za srčani udar. Ali, nije samo vreme krivac što se u Srbiji najviše umire od infarkta srca. Zbog lošeg načina života, stresa, ali pre svega… »