Izvor: SEEbiz arhiva vesti 13.04.2016

Joksimović: Hrvatska nema moć da zaustavi Srbiju na putu ka u EU

SEEbiz 13.04.2016
BEOGRAD - Direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandara Joksimović ukazala je danas da će Hrvatska konstantno biti kamen spoticanja Srbiji u pregovaračkom procesu, ali da Hrvatska nema moć da zaustavi Srbiju na putu ka EU. Joksimović kaže da… »

Vučić i njegova porodica vlasnici nekretnina vrednih 1,1 miliona evra

SEEbiz 13.04.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić vlasnik je jedne, a članovi njegove porodice šest nekretnina u srpskoj prestonici koje vrede više od milion i sto hiljada evra. Donedavno, porodica je imala još jedan stan koji je prodala. Dva stana su otkupljena… »

Azijska tržišta: Kineske brojke proširile optimizam

SEEbiz 13.04.2016
TOKIO - Na azijskim burzama u srijedu su cijene dionica snažno porasle jer su dobri pokazatelji iz Kine potaknuli nadu da se tamošnje gospodarstvo stabilizira, što je podržalo cijene sirovina i sklonost ulagača prema riziku. Na Tokijskoj je burzi… »

Panamske vlasti pretresle urede tvrtke Mossack Fonseca

SEEbiz 13.04.2016
PANAMA CITY - Panamske vlasti u utorak navečer pretresle su urede pravne tvrtke Mossack Fonseca tragajući za dokazima o ilegalnim aktivnostima, objavila je vlast u priopćenju. Tvrtka sa sjedištem u Panami je u središtu afere nazvane "Panamski… »

Beogradska berza: NIS u fokusu, BELEX15 pao

SEEbiz 13.04.2016
BEOGRAD - Današnji trgovački dan doneo je nešto intezivniju investicionu aktivnost uz negativno kretanje berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 383,9 miliona RSD (3,1 milion EUR), a najveći deo prometa činile su državne… »

EK načelno odobrila preuzimanje Železare?

SEEbiz 13.04.2016
BEOGRAD - Evropska komisija dala je načelnu saglasnost za prodaju smederevske Železare kineskoj kompaniji Hestil, piše Blic. List navodi da je EK načelnu saglasnost dala u utorak, a zvanična potvrda ove odluke stići će u Beograd do petka. Ovim je… »

Freedom House: Demokratski razvoj Srbije umereno se pogoršava

SEEbiz 13.04.2016
BEOGRAD - U Srbiji je demokratski razvoj u 2015. godini nastavio da se umereno pogoršava, što je primećeno i 2014, a zbirna ocena demokratskog razvoja opala je na 3,75 sa 3,68 koliko je bila prethodne godine, navela je američka nevladina organizacija… »

Wall Street: Skuplja nafta podigla indekse

SEEbiz 13.04.2016
NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, ponajviše u energetskom sektoru, što se zahvaljuje skoku cijena nafte na najviše razine u četiri mjeseca. Dow Jones ojačao je 164 boda, ili 0,94 posto, na 17.721 bod, dok je S&P 500… »

Šešelj diktira ton kampanje u Srbiji

SEEbiz 13.04.2016
BEOGRAD - Poznavaoci prilika su sigurni – radikalni nacionalista Vojislav Šešelj se nakon izbora vraća u srpski parlament. On određuje ton kampanje, premijer Vučić pokušava da drži korak. A on ionako vlada sve autoritarnije. Jedan partijski… »

Zračna luka u Amsterdamu otvorena nakon djelomične evakuacije

SEEbiz 13.04.2016
AMSTERDAM - Međunarodna zračna luka Schiphol u Amsterdamu ponovno je otvorena u srijedu ujutro pošto je djelomično evakuirana zbog sumnje u postavljenu eksplozivnu napravu, prenose mediji. Stručnjaci za eksploziv pretražili su prtljagu jedne osobe… »