Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 13.04.2016

Nakon odluke predsjednika o pomilovanju, u Makedoniji napeto

Slobodna Evropa 13.04.2016
Opozicione stranka sun oragnizovale proteste ispred sjedišta vladajuće makedonske stranke VMRO-DPMNE, poslije odluke predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova da pomiluje sve koji su bili osumnjičeni za učešće u skandalu oko prisluškivanja… »

Izbori u Siriji: Opozicija i Zapad smatraju ih provokacijom

Slobodna Evropa 13.04.2016
U Siriji se u srijedu održavaju paralamentarni izbori, drugi od izbijanja rata u ovoj zemlji. Predstavnici opozicije kao i zapadni lideri smatraju da su izbori nezakoniti i provokativni. U međuvremenu, došlo je i do novog incidenta na sirijsko-turskoj… »

Vučić i Orban u Subotici: Partnerstvom do uspjeha

Slobodna Evropa 13.04.2016
Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban obišli su danas u Subotici novi pogon fabrike mađarske kompanije "Masterplast", uz poruku Orbana da ta investicija obezbjeđuje prosperitet Srbiji i Mađarskoj, ali i Evropi, jer će… »

Španija: Uhapšen Francuz zbog napada u januaru 2015 u Parizu

Slobodna Evropa 13.04.2016
Španska policija je uhapsila danas muškarca osumnjičenog da je snabdjevao oružjem Amedija Kulibalija, koji je u januaru prošle godine ubio pet osoba u jevrejskom supermarketu u Parizu. Francuz Antoan Deniv (27) uhapšen je u francusko-španskoj… »

Davutoglu: Gađali smo IDIL

Slobodna Evropa 13.04.2016
Turska vojska gađala je ciljeve "Islamske države" (IDIL) u Siriji u znak odmazde nakon što su četiri rakete ispaljene preko granice pogodile turski grad Kilis, izjavio je u srijedu 13.aprila, premijer Turske Ahmet Davutoglu. Premijer je rekao da je… »

Marku Đuriću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Slobodna Evropa 13.04.2016
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić nije stigao večeras na predizborni skup Srpske napredne stranke /SNS/ u Gračanici pošto su mu kosovske vlasti zabranile ulazak, saopšteno je u Beogradu. Zamjenik direktora Kancelarije za Kosovo… »

Jeremić u četvrtak predstavlja svoj plan u UN

Slobodna Evropa 13.04.2016
Predsjedavajući Generalnoj skupštini UN Mogens Liketoft saopštio je da će se kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić u četvrtak predstaviti u Njujorku. Liketoft je napisao na Twitteru da mu je zadovoljstvo što može da objavi da je… »

Tusk: Alarmantan broj migranta iz Libije

Slobodna Evropa 13.04.2016
Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk rekao je da je zabrinut zbog povećanja broja migranata koji dolaze iz Libije. "Broj migranata koji dolazi iz pravca Libije je alarmantan", rekao je Tusk, dodajući da zemlje članice moraju da pomognu Italiji i… »

Tužiteljstvo BiH pozdravlja odluku o izručenju Šušnjara

Slobodna Evropa 13.04.2016
Sud u Parizu, je u srijedu, 13.aprila, nakon višemjesečne pravne procedure, donio je odluku da se osumnjičeni Radomir Šušnjar zv. „Lalco“, rođen 1955. godine, izruči pravosuđu Bosne i Hercegovine, gdje će mu se suditi za ratne zločine protiv… »

Tužilaštvo BiH potvrdilo da je Dodik pod istragom

Slobodna Evropa 13.04.2016
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Goran Salihović potvrdio je danas da se protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi istraga u vezi sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine. "Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović… »