Izvor: Slobodna Evropa/Politika arhiva vesti 13.04.2016

Marku Đuriću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Slobodna Evropa 13.04.2016
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić nije stigao večeras na predizborni skup Srpske napredne stranke /SNS/ u Gračanici pošto su mu kosovske vlasti zabranile ulazak, saopšteno je u Beogradu. Zamjenik direktora Kancelarije za Kosovo… »

Jeremić u četvrtak predstavlja svoj plan u UN

Slobodna Evropa 13.04.2016
Predsjedavajući Generalnoj skupštini UN Mogens Liketoft saopštio je da će se kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić u četvrtak predstaviti u Njujorku. Liketoft je napisao na Twitteru da mu je zadovoljstvo što može da objavi da je… »

Orban: Bilateralne rasprave ne bi trebale da usporavaju priključenje EU

Slobodna Evropa 13.04.2016
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da ne želi da se upliće u raspravu Hrvatske i Srbije, ali je naveo da bilateralne rasprave dve zemlje ne bi smele da usporavaju priključenje Evropskoj uniji. "Naš je stav da ako postoji neka rasprava… »

Vučić: Sastanak sa Grabar Kitarović bio dobar i otvoren

Slobodna Evropa 13.04.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sastanak s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Mostaru bio otvoren i dobar, ali da su imali neke nesuglasice. "Imali smo dobar, otvoren razgovor, čini mi se iskren sa obe strane. Taj… »

Dačić za RSE: Odluka o Jeremiću nije bila laka

Slobodna Evropa 13.04.2016
Podrška kandidaturi Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN nije bila laka odluka, rekao je u intervjuu za RSE ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. "Nije tu u pitanju bila bilo kakva sumnja, već sagledavanje međunarodne situacije i šansi… »