Izvor: Srbija danas/Regioni arhiva vesti 13.04.2016

Premijer Posetio rodni Čipuljić! Obišao i razrušenu porodičnu kuću Vučić (foto)

Srbija danas 13.04.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučića posetio je Čipuljić kod Bugojna, rodnom mestu njegovog oca Anđelka, u kojem je provodio letnje i zimske raspuste. Najviše vremena Vučić je proveo na ruševinama porodične kuće, koju su 2. juna 1992.godine… »

Na nivou BiH ništa nije urađeno: Rs podnela izveštaj protiv šest osoba zbog napada na Vučića

Srbija danas 13.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske podneo Specijalnom tužilaštvu izveštaj protiv četiri poznate i dve nepoznate osobe u vezi sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima u julu… »

Haos u Skoplju: Demonstranti zapalili nameštaj iz predsedničke kancelarije (video/foto)

Srbija danas 13.04.2016
U protestima i kontraprotestima koji su danas potresli centar Skoplja došlo je do sukoba demostranata i policije u kojima je povređeno više osoba, a 12 privedeno nakon što su demonstranti porazbijali sve prozore na prostorijama Narodne kancelarije… »

Bludni mića iza rešetaka: Silovao i napravio dete bolesnoj ćerki

Srbija danas 13.04.2016
Dobojska policija uhapsila je Miću R. iz Stanova zbog sumnje da je silovao maloletnu ćerku. U policiji su, navodeći njegove inicijale, rekli da se on sumnjiči za obljubu nad nemoćnom osobom, odnosno da je iskoristio njenu duševnu nerazvijenost zbog… »

Novi napad na Dodika: Predsednik Srpske na meti tužilaštva BiH

Srbija danas 13.04.2016
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Goran Salihović potvrdio je danas da se protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi istraga povezana sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine. - Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović… »

Nema podršku vlade: Vesna Pusić je hrvatski kandidat za generalnog sekretara UN

Srbija danas 13.04.2016
Bivša hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova i predsednica opozicionog HNS-a Vesna Pusić kandidat je za novog generalnog sekretara UN i danas bi, kako je najavljeno, trebalo neformalno da predstavi svoj program rada na toj poziciji. Ona je… »

Nije šija nego vrat: Karamarko tvrdi da Hrvatska ne blokira Srbiju, već da ima samo neke prigovore!

Srbija danas 13.04.2016
Hrvati negiraju blokadu. Potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticanije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko negirao je danas da Hrvatska blokira Srbiju na evropskom putu, odnosno u otvaranju poglavlja 23. - Ne, sve zavisi o Srbiji koja diktira tempo… »

Pavelićev "svetac" produbljuje jaz: Kanonizacija Stepinca kvari odnose između SPC i Rimokatoličke crkve

Srbija danas 13.04.2016
Kanonizacija Alojzija Stepinca je aktuelna tema u regionu kojom Rimokatolička crkva i u Hrvatskoj i u BiH želi da relativizuje ulogu te osobe i Katoličke crkve u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), rekao je istoričar Aleksandar Raković. - Ako bi im… »

Ubistvo i samoubistvo u doboju: Telo ubice pronađeno dva kilometra od žrtve

Srbija danas 13.04.2016
Muškarac čiji su inicijali B.P. sa područja opštine Brod usmrtio je hicima iz vatrenog oružja S.V, nakon čega je izvršio samoubistvo, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbednosti. U saopštenju se navodi da je policijskoj stanici Brod jutros… »