Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 13.04.2016

Srpska sprema referendum o Danu Republike

Večernje novosti 13.04.2016
U ponedeljak ističe rok od 120 dana koji je Banjaluka dala za usvajanje Zakona o Ustavnom sudu BiH. Dogovorili smo se da se, ako ne bude usvojen zakon, ide na referendum - kaže predsednik Dodik. BANjALUKA - Rok od 120 dana za usvajanje zakona o Ustavnom… »

Posle batina odbornik DF mora u zatvor!

Večernje novosti 13.04.2016
Presuda kojom se Nikola Bajčetić šalje u Spuž podigla na noge Demokratski front. Radunović: Ovo je pokušaj zastrašivanja svih koji hoće da svrgnu Đukanovićev režim. TRI meseca zatvora "zaradio" je Nikola Bajčetić odbornik DF (Pokret za… »

Na policajce u BiH stigla 91 žalba

Večernje novosti 13.04.2016
Šta stoji u pritužbama građana koje stižu parlamentarnom odboru BiH: Prijave zbog korupcije, nasilja u porodici, brutalnosti. Najviše zamerki na graničare. Pripadnik granične policije dve godine živeo sa maloletnicom. NA adresu Odbora za žalbe… »

Cg: Ambasade zahtevaju paraf vlasti i opozicije

Večernje novosti 13.04.2016
Strane diplomate pritiskaju crnogorsku vlast i deo opozicije da potpišu sporazum. "Frontovci" poručuju ambasadorima da nemaju mandat naroda Crne Gore. PODGORICA - Višemesečni pregovori vlasti i dela opozicije o organizovanju slobodnih izbora još nisu… »

Mektić: Napadi me samo čine jačim

Večernje novosti 13.04.2016
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić govori, za "Novosti", o Bosni kao zemlji velikih čuda: Ja sam najviše napadana osoba u BiH, ali neću odustati bez borbe. SARAJEVO - Bosna i Hercegovina definitivno je zemlja čuda, pa tako političar, koji želi… »

Mitropolija: Crkva ne ruši crkve

Večernje novosti 13.04.2016
U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj odbacuju kritike koje stižu iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara. Prota Velibor Džomić: Poznati ekspert za modu štiti svetinje od njihovog stvaraoca. UPRAVA za zaštitu kulturnih dobara optužila je Mitropoliju… »

Vidikovac kod Bara: Pogled „puca” do Ulcinja

Večernje novosti 13.04.2016
Na barskoj rivijeri otvoren prvi turistički vidikovac kod naselja Dobra Voda. Sa uređenog platoa vidi se "crnogorski Monako". Uređena mesta za parkiranje autobusa i automobila, kao i prostor za pešake. BAR - Prvi turistički vidikovac - odmorište na… »

I Nole oslikan u centru Doboja

Večernje novosti 13.04.2016
Likovi poznatih ličnosti novije istorije i prošlih vremena na dobojskim fasadama. Likovnog umetnika Denija Božića angažovali turistički radnici da ulepša grad. DOBOJSKI likovni umetnik Deni Božić na fasadama zgrada u u Doboju unazad nekoliko… »

Mesiću ukidaju kancelariju

Večernje novosti 12.04.2016
Nova hrvatska vlada ukinuće zbog mera štednje 1. juna kancelariju bivšem predsedniku Mesiću, kao i pravo na službeni automobil i vozača, a ostaje mu pravo na pratnju. Mesić: To je politička osveta. ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA Bivšem hrvatskom… »