Izvor: Večernje novosti/Beograd arhiva vesti 13.04.2016

Skočio sa Brankovog mosta i preživeo pad

Večernje novosti 13.04.2016
Muškarac Đ. A. (49) skočio je danas sa Brankovog mosta u Beogradu. Muškarac Đ. A. (49) skočio je danas sa Brankovog mosta u Beogradu. Kako tvrde beogradski mediji, muškarac je skočio očajan zbog gneplaćenih računa, Infostana.. On je preživeo… »

Traže bolje uslove za svoju decu

Večernje novosti 13.04.2016
Protest roditelja đaka OŠ "Nikola Tesla" u naselju Leštane. NEKOLIKO desetina roditelja okupilo se u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Leštanima, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loših uslova u kojima njihova deca pohađaju nastavu. Prostor je… »

Vatru raspirili stari strujomeri

Večernje novosti 13.04.2016
"Novosti" sa stanarima solitera u Stjepana Filipovića. Čule su se eksplozije nalik petardama - kaže Nena Gvozdić. POLOMLjENI prozor na osmom spratu spolja i miris paljevine unutar zgrade jedino odaju da se u noći između ponedeljka i utorka dogodio… »

Duži put, duže čekanje

Večernje novosti 13.04.2016
GSP produžava linije javnog prevoza i van grada da bi imao veće prihode. Beograd ima zakonsko pokriće za širenje mreže prema drugim opštinama. PRODUŽAVANjE linija javnog gradskog prevoza uzelo je maha, pa su izmene na trasama čak počele i da… »

Beogradske priče: Čudotvorni lanci Beogradske crkve

Večernje novosti 13.04.2016
Predratni zapisi pominju hram posvećen Bogorodičinom rođenju koji su napravili prisilno iseljeni Beograđani 1523. godine. MALO kome je poznato da su u Carigradu nekada postojala dva "Beograda", u kojima su stanovali srpski naseljenici, kao i da… »

Ripanjska deponija čeka svoj red

Večernje novosti 12.04.2016
Porodica Trajković strahuje da će se zaraziti smećem sa divljeg smetlišta. Otpaci razbacani i po kolovozu, ali njihovo čišćenje još nije u planu. DIVLjA deponija u Erčanskoj ulici kod broja 33 u Ripnju prelila se na kolovoz, ali nadležni ne… »

Blaža zima, a račun isti

Večernje novosti 12.04.2016
U "Beogradskim elektranama" kažu da su potrošili više goriva ove nego prošle sezone. Radijatori bili topli 44 dana tokom svih 24 časa. VIŠA temperatura vazduha ove grejne sezone u odnosu na prethodnu i smanjenje cene prirodnog gasa ne podrazumeva… »

Izjava majke koja je opekla dete: Nisam je odmah odvela u bolnicu iz straha da mi je ne uzmu!

Večernje novosti 12.04.2016
Ivani M. (25), majci devojčice od 11 meseci koja je u Tiršovoj završila sa opekotinama trećeg stepena, određen pritvor do 30 dana. BEBU sam slučajno opekla kada sam ispustila šerpu sa vrelom vodom dok sam spremala ručak. Odmah sam je podigla iz… »