Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Lončar: Sedam firmi se prijavilo na tender za Klinički centar Srbije

Večernje novosti 13.04.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se na tender za izgradnju novog objekta Kliničkog centra Srbije prijavilo sedam firmi i da će do kraja aprila biti izabrana najbolja ponuda. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se… »

Pomen stradalima u Grdeličkoj klisuri

Večernje novosti 12.04.2016
Pre 17 godina NATO bombe pogodile voz na mostu preko Južne Morave. Veruje se da je poginulo15 putnika. Za težak zločin nad nedužnim civilima niko nije odgovarao. Pored železničkog mosta preko Južne Morave u Grdeličkoj klisuri juče je… »

Policajac odbija penziju

Večernje novosti 13.04.2016
Inspektor Nebojša Blagotić (56) iz Niša osporava odluku o prevremenom prestanku radnog odnosa: Nemam mrlju u karijeri, znam kriminalce koji su slavili moje penzionisanje. NEBOJŠA Blagotić (56), bivši samostalni policijski inspektor u Odseku za… »

Gasi se Društvo za borbu protiv raka

Večernje novosti 12.04.2016
Zbog nedostatka sredstava, na izdisaju jedno od najvažnijih udruženja. Novca iz budžeta nema, a ne štampa se ni markica koja je bila izvor prihoda. DRUŠTVO Srbije za borbu protiv raka, posle punih 88 godina postojanja, pred gašenjem je jer je ostalo… »

Napad na devojčice Meštani Preoca: U strahu smo, našu decu niko ne štiti

Večernje novosti 13.04.2016
Nema svrhe prijavljivati napad policiji jer nikad do sada nisu našli počinioce. Danijela Jovanović: Moje ćerke još ne mogu da se oporave. PROVOKACIJE Albanaca koji putem prolaze kroz naše selo postali su deo svakodnevice. Ali posle najnovijeg napada… »

Pomoć Crkve Muzeju žrtava genocida

Večernje novosti 12.04.2016
Potpisan protokol o saradnji Arhiva SPC i Muzeja žrtava genocida. Naučnicima postala dostupna arhivska građa u kojoj se nalazi mnoštvo prvorazrednih svedočanstava o stradanju Srba u 20. veku. PATRIJARH Irinej potpisao je danas u Patrijaršiji… »

Vojvođanske priče: Stideli se stuba srama

Večernje novosti 13.04.2016
Kako su žitelji sami 1817. godine izmolili kod gradskih otaca da uklone sumornu napravu. Pisali Magistratu da se skalamerija ukloni iz Glavne ulice. SAN svake varoši je da jednom poraste i postane veliki grad. Tako je u svojoj dugoj i bogatoj istoriji… »

Dijeta 1.400 kalorija

Večernje novosti 13.04.2016
Zdrav način ishrane pokreće "lenja creva", a bazira se na voću, povrću i probiotskim namirnicama. ZBOG nepravilne ishrane, nedovoljno fizičke aktivnosti ili neravnoteže bakterijske flore, sistem za varenje se povremeno ulenji izazivajući brojne… »

Zašto mališani grickaju nokte?

Večernje novosti 13.04.2016
Razlog može da bude nesigurnost ili nesnalaženje među vršnjacima, kada se dete povlači u sebe. KADA napune pet ili šest godina, mnoga deca počinju da grickaju nokte ili tu naviku stvore u adolescenciji, pa roditelji posumnjaju da njihovo dete ima… »

Polemike Dr Voja Marjanović: Zbogom, prijatelju

Večernje novosti 13.04.2016
Vest o smrti dugogodišnjeg beogradskog muftije Hamdije Jusufcpahića rastužila je mnoge Beograđane. VEST o smrti dugogodišnjeg beogradskog muftije Hamdije Jusufcpahića rastužila je mnoge Beograđane, koji su u njemu osećali časnog, dobrodušnog i… »