Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 13.04.2016

Premijer o kažnjavanju na RTV: Novinari imaju pravo da pitaju

Večernje novosti 13.04.2016
Aleksandar Vučić reagovao na kažnjavanje novinarke RTV Vojvodine Svetlane Božić Krainčanić, kojoj je direktor smanjio platu zbog pitanja koja je postavila premijeru. POVODOM informacije da je novinarka RTV Vojvodine Svetlana Božić Krainčanić… »

Fond plaća Dikoviću, a general Kandićevoj

Večernje novosti 13.04.2016
Delimično prihvaćena tužba načelnika Generalštaba zbog povrede časti i ugleda. Fond za humanitarno pravo mora da plati 550.000 dinara odštete, plus troškove. FOND za humanitarno pravo mora da plati načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću… »

Joksimović: Hrvatska ne može da zaustavi Srbiju

Večernje novosti 13.04.2016
Hrvatska koristi ucenjivački potencijal ali nema tu vrstu snage i moći da zaustavlja Srbiju na evropskom putu, mada mislim da će konstantno biti kamen spoticanja, izjavila je danas Aleksandra Joksimović. Hrvatska koristi ucenjivački potencijal ali… »

Izbori 2016. Šešelj: Nastavak EU integracija dovešće do otcepljenja Vojvodine

Večernje novosti 13.04.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da bi nastavak evropskih integracija doveo do otcepljenja Vojvodine i uspostavljanje autonomije u Raškoj oblasti. Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas… »

Listići u Vojvodini duplo skuplji!

Večernje novosti 13.04.2016
Velika razlika u ceni izbornog materijala u pokrajini i na nivou države. List za pokrajinski parlament 17, a za republički 8,44 dinara. LISTIĆI na kojima će građani Vojvodine glasati za pokrajinsku skupštinu biće duplo skuplji od onih na kojima će… »

Vlada u Prištini: Srbi će glasati kao 2014. - u centrima OEBS

Večernje novosti 13.04.2016
Vlada Srbije neće moći da otvara glasačka mest ana KiM, već će kosovskim Srbima biti omogućeno da glasaju putem centara za prikupljanje glasova OEBS, kao 2014. godine, odlučile su vlasti u Prištini. Vlada Kosova donela je odluku da Srbija neće… »

Izbori 2016. Vučić: Tadić, Pajtić, Šešelj... nema razlike između njih

Večernje novosti 13.04.2016
Nema razlike između Borisa Tadića, Bojana Pajtića, Vojislava Šešelja, Sande Rašković Ivić, Novice Tončeva i Branka Ružića, njihova jedina politika je "mrzim Vučića", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Nema razlike između Borisa… »

RIK proglasio 21 izbornu listu

Večernje novosti 13.04.2016
Republička izborna komisija (RIK) treba do ponoći da utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u "Službenom glasniku" BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) treba do ponoći da utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u "Službenom glasniku". Za učešće… »

Izbori 2016. Čanak: Robovi na svojoj zemlji

Večernje novosti 13.04.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vojvođanska zemlja najplodnija u Evropi i da je ne treba izdavati na 30 godina strancima jer to, faktički, znači njenu prodaju. Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad… »

Tvit hit: Zoran Lutovac (DS)

Večernje novosti 13.04.2016
Kako se približava dan vanrednih izbora u Srbiji, sve više političkih ličnosti oglašava se na društvenim mrežama, a zapažen tvit imao je i Zoran Lutovac iz Demokratkse stranke. KAKO se približava dan vanrednih izbora u Srbiji, sve više… »