Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 13.04.2016

Devenport uručio ključeve izbeglicama: Dom za 36 porodica

Večernje novosti 13.04.2016
Šef delegacije EU uručio ključeve porodicama koje su dosad bile smeštene u kolektivnom centru u selu Varna. Evropa uložila 720.000 evra u gradnju objekta u Šapcu. ŠEF Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, u sredu je u Šapcu uručio ključeve… »

Otkriva kvar za nekoliko sekundi

Večernje novosti 13.04.2016
Inženjeri "Info projekta" konstruisali su rastavnu sklopku sa vakuumskim komorama, prvu te vrste na Balkanu, koja omogućava otkrivanje kvarova na dalekovodima. VALjEVO - Inženjeri "Info projekta" konstruisali su rastavnu sklopku sa vakuumskim komorama… »

Grade akva park na ulazu u Nišku banju

Večernje novosti 13.04.2016
Gradonačelnik Zoran Perišić izjavio da će naredne nedelje predstaviti investitora zainteresovanog da izgradi akva park na lokaciji "Lozni kalem. NIŠ - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da će naredne nedelje predstaviti… »

Duh Majevice u Runjanima

Večernje novosti 13.04.2016
U zavičaju Vuka Karadžića "nikao" Dom Republike Srpske, replika stare kuće sa Majevice, iz 19. veka, ispod koje je i vodenično kolo. LOZNICA - Čedomir Subotić i njegova supruga Vesna, u okviru etno-sela pod nazivom "Dolina bagrema", u selu Runjani… »

Subotica: Štamparija "Čikoš" zapošljava invalide

Večernje novosti 13.04.2016
Ministarstvo rada pomoglo subotičku firmu iz fonda za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, pošto u štampariji „Čikoš”, od ukupno 55 radnika, 35 su invalidi koji rade u administraciji i proizvodnji. SUBOTICA - Vlada Srbije je ove godine… »

Požarevac: Jagma za 158 radnih mesta

Večernje novosti 13.04.2016
Organizovan sajam zapošljavanja za kandidate iz Braničevskog okruga. Poslodavci i iz Kostolca, Malog Crnića i Žabara. CENTAR za kulturu u Požarevcu bio je domaćin Sajma zapošljavanja na kojem su 24 poslodavca iz ovog grada, ali i Kostolca, Malog… »

Srbobran: Sumnjivo hvatanje pasa

Večernje novosti 13.04.2016
Komunalci u Srbobranu na udaru kritika zbog ugovora o uklanjanju lutalica. Privatna firma životinje odvezla na neodgovarajući način u objekat udaljen više od 250 kilometara. U SRBOBRANU je počelo hvatanje pasa lutalica i njihovo prevoženje u Novo… »

Rodbina odbranila Bratislava Gašića!

Večernje novosti 13.04.2016
Nastavak bure oko napada na opozicionare u Rasinskom okrugu, koji se dogodio minule sedmice. KRUŠEVAC - Predstavnici DS, SRS, "Levice Srbije" i Dveri, u zajedničkom saopštenju, pozvali su državne organe da u što kraćem roku privedu i kazne vinovnike… »

Novi Sad: Stipendije najboljim studentima

Večernje novosti 13.04.2016
Fond za mlade talente potpisao 326 ugovora sa novosadskim akademcima. Najdarovitijima poziv gradonačelnika Miloša Vučevića da ostanu u Srbiji. NA centralnom platou Petrovaradinske tvrđave juče je održana svečanost, ministar omladine i sporta i… »

Novi Pazar: Ko će biti gradonačelnik?

Večernje novosti 13.04.2016
Politika se u u ovom delu Raške svodi na pitanje o čijem odgovoru se još spekuliše. Ljajić je za Nihata Biševca, SDA se uzda u Enisa Imamovića, a Zukorlić još ćuti. GLAVNA tema predizborne kampanje u ovom delu Raške oblasti je pitanje ko će… »