Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 13.04.2016

Španija: Uhapšeni trgovci oružjem iz Srbije i Crne Gore

Večernje novosti 13.04.2016
Španska policija uhapsila je danas tri osobe, među kojima su jedan Srbin i jedan crnogorski državljanin, zbog sumnje da su povezani sa napadačem koji je prošle godine ubio četiri osobe u Parizu. Španska policija uhapsila je danas tri osobe, među… »

Incidenti u baltičkom moru SAD: Rusija izvela seriju preleta iznad američkog broda!

Večernje novosti 13.04.2016
Ruski avioni izveli su seriju "agresivnih" preleta iznad američkog ratnog broda u međunarodnim vodama Baltičkog mora. VAŠINGTON - Ruski avioni izveli su seriju "agresivnih" preleta iznad američkog ratnog broda u međunarodnim vodama Baltičkog mora… »

Snažan zemljotres pogodio Mjanmar

Večernje novosti 13.04.2016
Zemljotres magnitude 6,9 stepeni pogodio je danas Mjanmar, a osetio se i u delovima Indije. Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj šteti. Zemljotres magnitude 6,9 stepeni pogodio je danas Mjanmar, a osetio se i u delovima Indije… »

Otmičar egipatskog aviona traži azil na Kipru

Večernje novosti 13.04.2016
Egipćanin koji je oteo avion kompanije "Edžipt er" i primorao pilota da sleti na Kipar tražio je politički azil u toj zemlji. NIKOZIJA - Egipćanin koji je oteo avion kompanije "Edžipt er" i primorao pilota da sleti na Kipar tražio je politički… »

Putin: Rusija i dalje lider u svemirskoj industriji

Večernje novosti 13.04.2016
Rusija je zadržala vodeću poziciju u svemirskoj industriji, na prvom je mestu po broju lansiranja u svemir i radi na novim proizvodima visoke tehnologije u toj oblasti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. Rusija je zadržala vodeću poziciju u… »

Za samo jedan dan 2.000 migranata nađeno na Sredozemnom moru

Večernje novosti 12.04.2016
Obalska straža Italije je večeras saopštila da je samo danas našla više od 2.000 migranata tokom 17 operacija na Sredozemnom moru. Obalska straža Italije je večeras saopštila da je samo danas našla više od 2.000 migranata tokom 17 operacija na… »

Pogledajte: Kako se Rusija priprema za Paradu pobede (video)

Večernje novosti 13.04.2016
U pripremi vojne parade učestvuje više od 10.000 vojnika, više od 100 jedinica savremenog naoružanja i vojne tehnike. Prvu probu vojne parade za 71. Dan pobede snimio je novinar televizije „Zvezda“. U pripremi vojne parade učestvuje više od… »

EU želi da kompanije prijave gde plaćaju porez

Večernje novosti 12.04.2016
Evropska unija želi da hiljade multinacionalnih kompanija prijave u kojoj zemlji zarađuju novac i gde plaćaju poreze, u nastojanju da zatvore rupe u zakonima i bekstvo u poreske rajeve. Evropska unija želi da hiljade multinacionalnih kompanija prijave… »

Jagode u SAD na čelu liste proizvoda zagađenih pesticidima

Večernje novosti 13.04.2016
Jagode su na vrhu ovogodišnje liste proizvoda u SAD s najviše ostataka pesticida, saopštila je Radna grupa za zaštitu životne sredine. Jagode su na vrhu ovogodišnje liste proizvoda u SAD s najviše ostataka pesticida, saopštila je Radna grupa za… »

Ukrajinski parlament nije potvrdio ostavku premijera Jacenjuka

Večernje novosti 12.04.2016
Poslanici ukrajinskog parlamenta nisu danas potvrdili ostavku premijera Arsenija Jacenjuka niti imenovali njegovog naslednika. Poslanici ukrajinskog parlamenta nisu danas potvrdili ostavku premijera Arsenija Jacenjuka niti imenovali njegovog naslednika… »