Politika arhiva vesti 13.04.2016

Premijer o kažnjavanju na RTV: Novinari imaju pravo da pitaju

Večernje novosti 13.04.2016
Aleksandar Vučić reagovao na kažnjavanje novinarke RTV Vojvodine Svetlane Božić Krainčanić, kojoj je direktor smanjio platu zbog pitanja koja je postavila premijeru. POVODOM informacije da je novinarka RTV Vojvodine Svetlana Božić Krainčanić… »

Jeremić "otkida" na kladionici

Mondo 13.04.2016
Nakon objavljivanja zvanične kandidature, nekadašnji šef diplomatije i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić je sa trećeg mesta skočio na drugo na listi najveće svetske kladionice "Vilijam Hil". Foto: Tanjug, Zoran Žestić Vuk… »

Đurić Prištini: Vidimo se na Kosovu i Metohiji

B92 13.04.2016
Beograd -- Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je na odluku prištinskih vlasti da mu zabrane ulazak na KiM. Ta vest je objavljena na konvenciji Srpske napredne stranke u Gračanici, na kojoj se Đurić, koji je i… »

General Diković proglašen nepoželjnom osobom na KiM

Politika 13.04.2016
PRIŠTINA– Ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi doneo je odluku kojom se načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković proglašava za nepoželjnu osobu i zabranjuje ulazak na Kosovo, preneo je portal zeri.info.U odluci, objavljenoj… »

Joksimović: Hrvatska nema moć da zaustavi Srbiju u EU

Dnevnik 13.04.2016
Direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović ukazala je danas da će Hrvatska konstantno biti kamen spoticanja Srbiji. u pregovaračkom procesu, ali da Hrvatska nema moć da zaustavi Srbiju na putu ka EU. Joksimović kaže da Srbija sa… »

Mihajlović: Vlada jedinstvena o Jeremićevoj kandidaturi

RTS 13.04.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada jedinstvena kada je u pitanju kandidatura Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN. "“Nisam primetila da postoje različita mišljenja. Vlada Srbije je juče donela odluku o tome"”… »

Šešelj: Uvesti državne stimulacije za izvoz u Rusiju

RTS 13.04.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da bi nastavak evropskih integracija doveo do otcepljenja Vojvodine i uspostavljanje autonomije u Raškoj oblasti. "U Evropskoj uniji koncentrisani su svi srpski neprijatelji koji su… »

SNS: Pajtić da objavi ugovore o potrošenim parama

RTS 13.04.2016
Srpska napredna stranka pitala je lidera DS Bojana Pajtića, koji najavljuje objavljivanje navodnih tajnih ugovora, kada će on objaviti ugovore kojima je 35 miliona evra narodnih para poklonio nepostojećim firmama, dodajući i da je skandalozno da ima… »

"U kampanji falsifikovano oko 15.000 potpisa"

B92 13.04.2016
Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar izjavio je da je u predizbornoj kampanji falsifikovano oko 15.000 potpisa. Kako je naveo, to ukazuje da je reč o organizovanom ili poluorganizovanom sistemu. "Ovo zaista ne liči na delo pojedinca", rekao je… »

Tanja Fajon: Zabrinjavajuće stanje u medijima tokom kampanje u Srbiji

Danas 13.04.2016
Izvestiteljka iz senke unutar grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu za Danas o izborima u Srbiji. Brisel, Beograd - Zabrinjavajuće stanje medija u Srbiji nije tajna, a predizborna kampanja je ujedno i period kada se to najviše oseti… »