Politika arhiva vesti 13.04.2016

Premijer o kažnjavanju na RTV: Novinari imaju pravo da pitaju

Večernje novosti 13.04.2016
Aleksandar Vučić reagovao na kažnjavanje novinarke RTV Vojvodine Svetlane Božić Krainčanić, kojoj je direktor smanjio platu zbog pitanja koja je postavila premijeru. POVODOM informacije da je novinarka RTV Vojvodine Svetlana Božić Krainčanić… »

Vuk Jeremić jedan od favorita za novog generalnog sekretara UN!

Telegraf 13.04.2016
Za funkciju devetog generalnog sekretara UN zainteresovano je 20 potencijalnih kandidata, a prema kladioničarskim prognozama Vuk Jeremić je drugi na listi favorita. Vuk Jeremić je drugi na listi favorita za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija… »

Srbi na Kosovu neće videti ni Đurića, a ni glasačke kutije?

Vesti online 13.04.2016
Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Ðuriću prištinske vlasti zabranile su ulazak na Kosovo, rečeno je na konvenciji SNS u Gračanici. Vlada Kosova poručila da Srbija neće moći da otvara glasačka mesta na Kosovu. Ðurić, koji je i… »

General Diković proglašen nepoželjnom osobom na Kosovu

Novi magazin 13.04.2016
Ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi doneo je odluku kojom se načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković proglašava za nepoželjnu osobu i zabranjuje ulazak na Kosovo, preneo je portal zeri.info. U odluci, objavljenoj na sajtu… »

"HR nema moć da zaustavi Srbiju na evropskom putu"

B92 13.04.2016
Beograd -- Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku kaže da je važna poruka sa Sajma privrede u Mostaru da ima prostora za dijalog u regionu. Ona je gostujući na RTS-u dodala da Srbija u odnosima s Hrvatskom beleži negativan trend. "Sama… »

Vuk Jeremić se sutra predstavlja u UN

B92 13.04.2016
Predsedavajući Generalnoj skupštini UN Mogens Liketoft najavio je da će se srpski kandidat za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić sutra predstaviti u UN. Mogens Liketoft je na Tviteru napisao da mu je zadovoljstvo što može da najavi da će srpski… »

Šešelj: Uvesti državne stimulacije za izvoz u Rusiju

RTS 13.04.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da bi nastavak evropskih integracija doveo do otcepljenja Vojvodine i uspostavljanje autonomije u Raškoj oblasti. "U Evropskoj uniji koncentrisani su svi srpski neprijatelji koji su… »

SNS: Pajtić da objavi ugovore o potrošenim parama

RTS 13.04.2016
Srpska napredna stranka pitala je lidera DS Bojana Pajtića, koji najavljuje objavljivanje navodnih tajnih ugovora, kada će on objaviti ugovore kojima je 35 miliona evra narodnih para poklonio nepostojećim firmama, dodajući i da je skandalozno da ima… »

"U kampanji falsifikovano oko 15.000 potpisa"

B92 13.04.2016
Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar izjavio je da je u predizbornoj kampanji falsifikovano oko 15.000 potpisa. Kako je naveo, to ukazuje da je reč o organizovanom ili poluorganizovanom sistemu. "Ovo zaista ne liči na delo pojedinca", rekao je… »

Fajon: Brine stanje medija u Srbiji

RTV 13.04.2016
BEOGRAD - Zabrinjavajuće stanje medija u Srbiji nije tajna, a predizborna kampanja je period kada se to najviše oseti, izjavila je Danasu Tanja Fajon, izvestilac iz senke unutar grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu. Uveravam vas da… »