Regioni arhiva vesti 13.04.2016

Najavljena poslednja sednica Skupštine u aktuelnom sazivu

Ritam grada Kg 13.04.2016
Najvažnija Odluka o kojoj će se u petak 15. aprila, na 38.redovnoj sednici Skupštine grada, izjašnjavati odbornici gradskog parlamenta je Odluka o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2015. godinu, rekao je na… »

KG: Deset miliona dinara za projekte u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

iKragujevac 13.04.2016
Član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, Gordana Damnjanović, potpisala je danas ugovore sa predstavnicima 20-tak udruženja/organizacija, o realizaciji programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne i… »

Velika rokada između vojske i grada

Politika 13.04.2016
Vojska se seli iz Kragujevca u Divostin, a Filum uzima pod zakup Dom vojske u centru grada. Kragujevac – Vojska Srbije seli se iz Kragujevca u Divostin, na sedam kilometara od grada, gde će uskoro napraviti modernu bazu, dok će se kragujevački… »

Treba povećati broj časova đacima?!

Radio 021 13.04.2016
Na sednici Nacionalnog prosvetnog saveta čulo se da bi "trebalo omogućiti da učenici imaju više časova nedeljno, jer su među najmanje opterećenima u Evropi". Rečeno je da bi zato trebalo menjati i Zakon o osnovama sistema obrazovanja, a ovakve… »

Plamen školske Olimpijade stigao u Kragujevac

RT Kragujevac 13.04.2016
Olimpijski plamen za školsku Olimpijadu stigao je danas u Kragujevac. Najveće školsko takmičenje, koje svake četvrte godine okuplja nekoliko hiljada učenika iz cele Srbije, biće održano narednog meseca u Vranju. Olimpijski plamen za školsku… »

NI: Vrtić vraća pare roditeljima

OK radio 13.04.2016
Oko 60 roditelja, koji su Predškolskoj ustanovi "Pčelica" do sada podneli zahtev za poravnanje duga jer su joj za boravak deteta u vrtiću mesečno plaćali oko 1.000 dinara više nego što zakon dozvoljava, dobiće svoj novac verovatno sledeće… »

Jelena Tomašević i dr Gordana Damnjanović najbolje ''Dame''

iKragujevac 13.04.2016
Član Gradskog veća grada Kragujevca za oblast zdravstva i socijalna pitanja dr Gordana Damnjanović, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja «Dama 2016». U nameri da ukaže na to, da uspeh u poslovnom životu ne određuje pol, već kvalitet, posvećenost… »

NI: Inspektoru penzija umesto nagrade

OK radio 13.04.2016
Nebojša Blagotić (56) iz Niša optužuje bivšeg direktora policije Milorada Veljovića i načelnika Srđana Grekulovića da je nezakonito penzionisan. Kaže da je posle 20 godina uspešnog rada u otkrivanju privrednog kriminala 6. oktobra prošle… »

Pred izbore i nove povlastice za gradski prevoz

Južne vesti 13.04.2016
Niš Još 9.500 penzionera u Nišu ubuduće će besplatno dobijati kartice za autobuski prevoz. Odluku da privilegije omogući pred izbore gradonačelnik objašnjava tvrdnjom da su sada "ostvarene uštede" i stvorena mogućnost za to. Odlukom Gradskog… »

Bolnička posteljina iz barutane

Politika 13.04.2016
Fabrike municije „Sloboda” i baruta „Namenska MB” pomažu čačansku bolnicu, Pireus banka obnavlja ambulante u Ovčar Banji i Mrčajevcima: Čačak – Grudno odeljenje gradske bolnice u Čačku onomad je ostalo bez posteljine, ali je načelnica… »