Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.04.2016

X99 linija matičnih ploča kompanije ASRock dobila unapređeni BIOS

IT svet 13.04.2016
ASRock je najavio dostupnost unapređenog BIOS-a sa podrškom za nove procesore X99 platforme, a ovo unapređenje primenjuje se na čitavu ASRock X99 liniju matičnih ploča dok novi procesori sa sobom donose i 14nm litografiju za Intel Extreme Edition… »

Na Facebook uskoro bez korisničkog imena i šifre

Al Jazeera 13.04.2016
Facebook predstavio novi način registracije za usluge sa brojem telefona ili e-mailom, bez korisničkog imena i šifre. Facebook je na svojoj F8 konferenciji predstavio Account Kit, novi način registracije za usluge sa brojem telefona ili e-mailom, bez… »

Modularni dizajn LG G5 telefona je otvoren za developere

Sandžak haber 13.04.2016
LG G5 ipak nije prosečan telefon današnjice, već donosi veoma zanimljivu karakteristiku a to je modularni dizajn. Problem je što u trenutku objave telefona postoji svega nekoliko modula dostupnih. LG Hi-Fi Plus i LG CAM Plus su jedina dva Friends… »

Amazon napravio dosad najmanji i najlakši Kindle

N1 Info 13.04.2016
Kompanija Amazon pušta u prodaju najnoviji model čitača elektronskih knjiga Kindle, dosad najmanji i najlakši, ali, sa cenom od 290 dolara, i najskuplji. Amazon računa da će elegantni oblik i zaštitni pokrivač koji je istovremeno i baterija na… »

Rusija i dalje lider u svemirskoj industriji

RTV 13.04.2016
MOSKVA - Rusija je zadržala vodeću poziciju u svemirskoj industriji, na prvom je mestu po broju lansiranja u svemir i radi na novim proizvodima visoke tehnologije u toj oblasti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom obeležavanja Dana… »

Apple sprema dva modela iPhone 7 Plus telefona?

Benchmark 13.04.2016
Baš kao i sve smartfon kompanije u 2016. godini, i Apple traži način da pobedi usporavanje prodaje smartfona. Kako navode pojedini analitičari, kompanijin plan je da objave dve verzije iPhone 7 Plus telefona sa velikim ekranom. Jedan od njih bi trebao… »

Otvoren konkurs za naučne projekte

RTV 13.04.2016
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić danas je proglasio otvorenim konkurs za naredni ciklus finansiranja istraživačkih projekata, na koji prvi put, pored istraživača iz oblasti tehničko-tehnoloških i prirodnih nauka, mogu… »

Dveri-DSS: SNS vodi kampanju nasilja i laži

Pravda 13.04.2016
BEOGRAD - "Kriminalni napadi Srpske napredne stranke, lažnih opozicionih stranaka koje je SNS stvorila i medija pod Vučićevom kontrolom na koaliciju Dveri-Demokratska stranka Srbije čine izbornu kampanju najprljavijom u istoriji srpskog… »

CS:GO Dreamhack Masters Malmo počinje danas

Vesti online 13.04.2016
April donosi samo jedan veliki Counter Strike: Global Offensive turnir i on počinje danas. U Malmeu će se okupiti 16 timova u borbi za nagradni fond od 250.000 dolara na DreamHack Mastes turniru. Ovaj turnir će se održati od 12-17. aprila. Dreamhack… »

Zakerberg nema Facebook kao mi: Pogledajte njegovu specijalnu aplikaciju (video)

Telegraf 13.04.2016
Njegova aplikacija se razlikuje u mnogim mogućnostima u odnosu na onu koja je javno dostupna. Mark Zakerberg je prilikom predstavljanja Facebook Live-a, nove mogućnosti na čuvenoj društvenoj mreži, otkrio kako izgleda njegova Facebook aplikacija na… »