Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.04.2016

X99 linija matičnih ploča kompanije ASRock dobila unapređeni BIOS

IT svet 13.04.2016
ASRock je najavio dostupnost unapređenog BIOS-a sa podrškom za nove procesore X99 platforme, a ovo unapređenje primenjuje se na čitavu ASRock X99 liniju matičnih ploča dok novi procesori sa sobom donose i 14nm litografiju za Intel Extreme Edition… »

Facebook se nada da će eliminisati lozinke i korisnička imena

Benchmark 13.04.2016
Na svojoj F8 developer konferenciji, Facebook je najavio Account Kit, novi način za developere aplikacija da omoguće korisnicima prijavu na servis email-om ili telefonom, bez korisničkih imena ili lozinki. Kao produženje postojećeg Facebook sistema… »

Modularni dizajn LG G5 telefona je otvoren za developere

Sandžak haber 13.04.2016
LG G5 ipak nije prosečan telefon današnjice, već donosi veoma zanimljivu karakteristiku a to je modularni dizajn. Problem je što u trenutku objave telefona postoji svega nekoliko modula dostupnih. LG Hi-Fi Plus i LG CAM Plus su jedina dva Friends… »

Amazon pušta u prodaju novi, tanji Kindl

Blic 13.04.2016
Kompanija Amazon pušta u prodaju najnoviji model čitača elektronskih knjiga Kindl, dosad najmanji i najlakši, ali, sa cenom od 290 dolara, i najskuplji. Amazon računa da će elegantni oblik i zaštitni pokrivač koji je istovremeno i baterija na… »

Rusija i dalje lider u svemirskoj industriji

RTV 13.04.2016
MOSKVA - Rusija je zadržala vodeću poziciju u svemirskoj industriji, na prvom je mestu po broju lansiranja u svemir i radi na novim proizvodima visoke tehnologije u toj oblasti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom obeležavanja Dana… »

Apple sprema dva modela iPhone 7 Plus telefona?

Benchmark 13.04.2016
Baš kao i sve smartfon kompanije u 2016. godini, i Apple traži način da pobedi usporavanje prodaje smartfona. Kako navode pojedini analitičari, kompanijin plan je da objave dve verzije iPhone 7 Plus telefona sa velikim ekranom. Jedan od njih bi trebao… »

Konkurs za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata

B92 13.04.2016
Danas počinje prijavljivanje za konkurs za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata koji će trajati 30 dana, a prvi put se mogu predlagati projekti koji se odnose na osnovna usmerena istraživanja u društvenim i humanističkim naukama, rečeno je… »

Dveri-DSS: SNS vodi kampanju nasilja i laži

Pravda 13.04.2016
BEOGRAD - "Kriminalni napadi Srpske napredne stranke, lažnih opozicionih stranaka koje je SNS stvorila i medija pod Vučićevom kontrolom na koaliciju Dveri-Demokratska stranka Srbije čine izbornu kampanju najprljavijom u istoriji srpskog… »

CS:GO Dreamhack Masters Malmo počinje danas

Vesti online 13.04.2016
April donosi samo jedan veliki Counter Strike: Global Offensive turnir i on počinje danas. U Malmeu će se okupiti 16 timova u borbi za nagradni fond od 250.000 dolara na DreamHack Mastes turniru. Ovaj turnir će se održati od 12-17. aprila. Dreamhack… »

Mark Zakerberg otkrio svoju verziju Facebooka i šta sve ona može

Press 13.04.2016
Tokom predstavljanja Facebook Livea, nove mogućnosti Facebook aplikacije, Mark Zakerberg je otkrio kako izgleda njegova Facebook aplikacija na iPhoneu i šta sve može da radi na njoj. Foto:B92.net Njegova se aplikacija razlikuje u mnogim mogućnostima u… »