Društvo arhiva vesti 14.04.2016

Danas spremite kišobrane - ali za vikend stižu mnogo lepše vesti

24 Sata 14.04.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 7 C do 16 C, a najviša dnevna od 20 C do 24 C. Vetar će biti slab do umeren jugozapadni… »

Nanogica, pojas i alarm: Ako joj se nasilnik približi, žrtva nasilja će pištati

Blic 14.04.2016
Novi sistem praćenja osuđenih nasilnika koji uvodi Ministarstvo pravde trebalo bi da smanji broj slučajeva nasilja u porodici. Reč je o pilot-projektu „Elektronski sistem prevencije nasilja u porodici“. Nasilnici, ali i žrtve nasilja u porodici… »

AMSS: Zbog kiše neophodna oprezna vožnja

Večernje novosti 14.04.2016
Auto moto savez Srbije upozorio je večeras vozače da zbog kiše koja stvara razne probleme na putevima, uključujući i odrone, budu posebno oprezni u vožnji. Auto moto savez Srbije upozorio je večeras vozače da zbog kiše koja stvara razne probleme… »

Papirni recepti i uputi uskoro odlaze u istoriju

Radio 021 14.04.2016
Čekanje u redu za zakazivanje specijalističkih pregleda u Srbiji odlazi u zaborav. Za pacijente će to ubuduće raditi izabrani lekari u domovima zdravlja. Zahvaljujući novom integrisanom informacionom sistemu "Moj doktor", izabrani lekar zakazivaće… »

CEAS: Čak 70 odsto mladih hoće Srbiju po "zapadnom modelu"

Blic 14.04.2016
Čak 70 odsto mladih u Srbiji kao model po kojem bi izgrađivali državu Srbiju izabralo je "zapadni model", a svega 27 odsto njih Rusiju, pokazalo je istraživanje CEAS-IPSOS o percepcijama i preferencijama mladih Srbije o SAD, EU i Rusiji, rađeno za… »

TOP 10: Najduži avionski letovi na svetu

Nova ekonomija 14.04.2016
U septembru 2015. godine avio-kompanija Er Indija otkrila je da planira da uvede najduži neprekidni let na svetu, a manje od mesec dana nakon toga u trci su se našle i australijska avio-kompanija Kvantas i kompanija Singapur erlajns. Dok se borba… »

Zašto mališani grickaju nokte?

RTV 14.04.2016
Novi Sad - Kada napune pet ili šest godina, mnoga deca počinju da grickaju nokte ili tu naviku stvore u adolescenciji, pa roditelji posumnjaju da njihovo dete ima određeni problem. Međutim, često nema razloga za strah, jer onikofagija, kako se zove… »

Grad pogodio nekoliko čačanskih sela

B92 14.04.2016
Nevreme, praćeno obilnom kišom i sitnim gradom, pogodilo je oko 14 sati Čačak i okolinu. Grad veličine pasulja padao je u Gornjoj Gorevnici, Milićevcima, Miokovcima, Rakovi i Vrnčanima. Inače, sezona protivgradne zaštite počinje u ponoć (15… »

Verbić: Uskoro Nacionalni okvir kvalifikacija

RTS 14.04.2016
U narednih nekoliko meseci biće završen Nacionalni okvir kvalifikacija, najavio je ministar prosvete Srđan Verbić nakon okruglog stola organizovanog na tu temu. Srđan Verbić je rekao da su u izradi okvira kvalifikacija uključene škole, resorna… »

Više od 40 mrtvih u nevremenu u Jemenu i Saudijskoj Arabiji

Novi magazin 14.04.2016
Najmanje 42 osobe su izgubile život poslednjih dana u nevremenu koje je pogodilo Jemen i Saudijsku Arabiju, objavili su danas zvaničnici dve susedne zemlje. Juče su stradale 24 osobe u oluji koja je zahvatila severni Jemen, a 18 ljudi je poginulo za… »