Društvo arhiva vesti 14.04.2016

Danas spremite kišobrane - ali za vikend stižu mnogo lepše vesti

24 Sata 14.04.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 7 C do 16 C, a najviša dnevna od 20 C do 24 C. Vetar će biti slab do umeren jugozapadni… »

Nanogica, pojas i alarm: Ako joj se nasilnik približi, žrtva nasilja će pištati

Blic 14.04.2016
Novi sistem praćenja osuđenih nasilnika koji uvodi Ministarstvo pravde trebalo bi da smanji broj slučajeva nasilja u porodici. Reč je o pilot-projektu „Elektronski sistem prevencije nasilja u porodici“. Nasilnici, ali i žrtve nasilja u porodici… »

Oprezno za volanom: Saobraćaj otežan zbog kiše

Kurir 14.04.2016
Mestimično slaba kiša i lokalni pljuskovi koje meteorolozi prognoziraju za danas otežavaće vožnju na putevima u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima vozila se… »

Papirni recepti i uputi uskoro odlaze u istoriju

Radio 021 14.04.2016
Čekanje u redu za zakazivanje specijalističkih pregleda u Srbiji odlazi u zaborav. Za pacijente će to ubuduće raditi izabrani lekari u domovima zdravlja. Zahvaljujući novom integrisanom informacionom sistemu "Moj doktor", izabrani lekar zakazivaće… »

Istraživanje: Mladi bi Srbiju po "zapadnom modelu"

RTV 14.04.2016
BEOGRAD - Čak 70 odsto mladih u Srbiji kao model po kojem bi izgrađivali državu Srbiju izabralo je "zapadni model", a svega 27 odsto njih Rusiju, pokazalo je istraživanje CEAS-IPSOS o percepcijama i preferencijama mladih Srbije o SAD, EU i Rusiji… »

TOP 10: Najduži avionski letovi na svetu

Nova ekonomija 14.04.2016
U septembru 2015. godine avio-kompanija Er Indija otkrila je da planira da uvede najduži neprekidni let na svetu, a manje od mesec dana nakon toga u trci su se našle i australijska avio-kompanija Kvantas i kompanija Singapur erlajns. Dok se borba… »

Zašto deca grickaju nokte?

Radio 021 14.04.2016
Kada napune pet ili šest godina, mnoga deca počinju da grickaju nokte ili tu naviku stvore u adolescenciji, pa roditelji posumnjaju da njihovo dete ima određeni problem. Međutim, često nema razloga za strah, jer onikofagija, kako se zove poremećaj… »

Nevreme sa gradom pogodilo Čačak i okolinu

RTV 14.04.2016
ČAČAK - Jako nevreme sa kišom i gradom zahvatilo je danas oko 14 sati Čačak i okolinu. Kako je potvrđeno agenciji Beta u Sektoru za vanredne situacije, grad je padao na teritoriji grada i nekoliko obližnjih sela, Gornjoj Gorevnici, Milićevcima… »

Verbić: Uskoro Nacionalni okvir kvalifikacija

RTV 14.04.2016
BEOGRAD - U narednih nekoliko meseci biće završen Nacionalni okvir kvalifikacija, najavio je danas ministar prosvete Srđan Verbić. Verbić je nakon okruglog stola organizovanog na tu temu rekao i da su u izradi okvira kvalifikacija uključene škole… »

Saudijska Arabija: U poplavama 18 poginulih

Radio 021 14.04.2016
Tokom jakih kiša i poplava, u protekloj nedelji u Saudijskoj Arabiji poginulo je 18 ljudi, objavila je danas civilna Agencija za odbranu. U saopštenju se navodi da su voda i mulj pokrili veliki deo zemlje, od Rijada, preko Meke, Medine, Al-Bahaja… »