Ekonomija arhiva vesti 14.04.2016

Ikea položila kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji

Večernje novosti 14.04.2016
Švedski proizvođač nameštaja Ikea položio je danas kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji na lokaciji Bubanj potok u Beogradu, koja će biti otvorena na leto iduće godine. KOMPANIJA "Ikea" svečano je danas položila kamen temeljac za prvu… »

Evro sutra 122,88 dinara

Beta 14.04.2016
Dinar će sutra ojačati prema evru ta 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,8857 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je danas prodala 20 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa. Evro će koštati sedam para manje nego danas, kada je… »

NBS: Kamate pale svima, keš krediti samo u RSD

B92 14.04.2016
Beograd -- NBS je ocenila da postoje uslovi za kreditiranje privatnog sektora po povoljnijim uslovima jer je bankarski sektor likvidan i snižene su kamatne stope. "Pravovremene i dobro odmerene mere monetarne politike i puna koordinisanost monetarne i… »

Miščević i Devenport: Bez informacija o stavu Zagreba

Beta 14.04.2016
Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport (Michael Davenport) nisu danas mogli da potvrde navode medija u vezi sa stavom Hrvatske o otvaranju poglavlja u pregovorima sa Srbijom. "Što se tiče… »

Srbija vs. Nemačka: Koliko su važne jedna drugoj?

B92 14.04.2016
Beograd -- Delegacija nemačke privrede u Srbiji, Nemačko-srpsko privredno udruženje i odeljenje DEinternational postaće zvanično Nemačko-srpska privredna komora. Predsednik DSW-a Ronald Zelinger izjavio je ovim povodom da osnivanje međudržavne… »

Nikolić: Srbija je oslonac Kine u Evropi

Mondo 14.04.2016
Srbija je oslonac Kine u Evropi, a ako Kinezi budu uspešni u Srbiji u našoj će zemlji bolje da se živi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Наше пријатељство је вечито, али га треба… »

U top 20 najjeftinijih zemalja za život, Srbija na 18. mestu

Gde investirati 14.04.2016
Predstavljeno je 50 najjeftinijih zemalja gde je moguće uštedeti. Lista je sastavljena na osnovu onlajn baze cena Numbeo. Osnovni parametri su: kupovna moć, tj. potrošačka korpa koja se upoređuje sa potrošačkom korpom u Njujorku. Indeks… »

Azijske berze: Indeksi na najvišem nivou u četiri meseca

Gde investirati 14.04.2016
Na azijskim su berzama u četvrtak cene akcija dostigle najviše nivoe u četiri meseca, zahvaljujući jačanju Wall Streeta i sklonosti ulagača prema rizičnijim investicijama. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu više od 3… »

Beogradska berza: Obveznice pogurale promet

Gde investirati 14.04.2016
Današnjoj odličnoj realizaciji na Beogradskoj berzi doprinelo je u velikoj meri trgovanje državnim dužničkim hartijama. Ukupan promet iznosio je 946,9 miliona RSD (7,7 miliona EUR), dok su berzanski indeksi i danas zabeležili pad vrednosti, te se… »

Godišnja inflacija u Evrozoni u martu bila nula odsto

Blic 14.04.2016
Inflacija na godišnjem nivou u Evrozoni bila je u martu nepromenjena i praktično je nije ni bilo, pokazuju najnoviji podaci koje je danas objavila statistička služba EU. Cene u martu nisu dalje padale kako je ranije procenjeno, ali nisu ni rasle, tako… »