Izvor: Benchmark arhiva vesti 14.04.2016

Specifikacije USB Type-C Authentication žele da se reše riskantnih kablova

Benchmark 14.04.2016
Reverzibilni USB Type-C port je postepeno pravio svoj put ka pamtenim telefonima i drugim gedžetima, ali je ipak imao određene probleme. Setićemo se svi sage sa punjenjem kabla, koja je otkrivena kod mnogih third party USB Type-C adaptera za punjenje a… »

Snapchat pobeđuje Instagram među mladim korisnicima

Benchmark 14.04.2016
Snapchat je sada nadmašio i Instagram kao izbor društvenog medija među tinejdžerima, navodi najnovija studija koju je sprovela investiciona kompanija Piper Jaffray. U polugodišnjoj studiji nazvanoj "Taking Stock With Teens" koja je sprovedena od… »

Gartner: Samsung KNOX je najbolja mobilna bezbednosna platforma

Benchmark 14.04.2016
Kompanija Samsung upravo je otkrila da je najnovija verzija njihovog KNOX bezbednosnog sistema koja dolazi učitana na gotovo svim Android-baziranim poslovnim modelima smartfona, proglašena za najbolju mobilnu bezbednosnu platformu. Tako je pokazao… »

Intel predstavio SSD 5 seriju

Benchmark 14.04.2016
Intel je upravo predstavio SSD 5 seriju (SSD 540s) mejnstrim SSD-ova. SSD 5 Series je deo Intelove nove nomenklature potrošačkih SSD-ova. SSD 7 Series vodi liniju sa najvišim performansama koristeći pomalo egzotične interfejse kao što su M.2 PCIe… »

Test: AMD Wraith kuler

Benchmark 14.04.2016
U vreme kada samo čekamo kada će izaći nova i bolja arhitektura procesora sa efikasnijim i brojnijim jezgrima pomalo zaboravljamo na jednu bitnu stavku koja je deo paketa koji prati gotovo svaki procesor koji se nalazi na tržištu. Reč je naravno o… »