Izvor: Benchmark/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.04.2016

Otkriven datum objave velike ekspanzije za The Witcher 3

Benchmark 14.04.2016
Datum objave za predstojeću ekspanziju The Witcher 3: Wild Hunt igre nazvanu Blood and Wine možda je upravo otkriven. Wccftech poručuje da je poljski gejming sajt GRYOnline upravo izlistao novu ekspanziju sa datumom objave 7. jun. Naglasićemo da CD… »

Google blokirao KickassTorrents u Chrome i Firefox pregledačima

Benchmark 14.04.2016
Korisnicima Google Chrome i Firefox pregledača koji koriste torent sajt KickassTorrents prikazano je malware upozorenje zbog prijavljenih bezbednosnih problema sa sajtom. Sajt je za korisnike Chrome pregledača označen sa upozorenjem koje kaže da vas… »

Facebook i Oculus prikazuju kako da kreirate virtuelni selfi (video)

Benchmark 14.04.2016
Dve godine nakon što je Facebook kupio Oculus za dve milijarde dolara, bilo je teško predvideti kako Mark Zakerberg planira da integriše virtuelnu realnost u popularnu društvenu mrežu, a da sve funkcioniše kako treba. Tokom Facebookove F8… »

LG predstavio Bluetooth Rolly Keyboard 2

Benchmark 14.04.2016
Prošle godine, kompanija LG je predstavila zanimljiv dodatak u vidu LG Rolly tastature. U pitanju je Bluetooth tastatura koja se može urolovati, a ideja iza ovoga je da ovo tastaturu čini lakšom za prenos. Ove godine, LG je odlučio da nam predstavi… »

Intel Celeron i Pentium Apollo Lake čipovi stižu u desktop i laptop računare

Benchmark 14.04.2016
Pre gotovo godinu dana smo saznali da Intel priprema nadogradnju svoje linije jeftinih Celeron i Pentium čipova, niske potrošnje, pod nazivom Apollo Lake. Sada je Intel otkrio da će ovi čipovi biti dostupni u drugoj polovini 2016. godine. Apollo Lake… »

Microsoft sprema Word Flow QWERTY tastaturu za iOS (video)

Benchmark 14.04.2016
U januaru se pojavila fotografija jednoručnog operativnog moda za Microsoftovu Word Flow QWERTY tasttauru za iOS. U to vreme nije bilo pomena o tome kada bi aplikacija mogla biti dostupna. Microsoft još uvek nije ozvaničio datum lansiranja aplikacije… »

Ugašeni Fable Legends serveri, beta igračima se vraća novac

Benchmark 14.04.2016
Prošlog meseca izveštaji su sugerisali da Microsoft planira da u potpunosti stopira i ugasi Fable Legends projekat. Danas su serveri za igru i zvanično ugašeni, a Lionhead Studios je ažurirao svoju stranicu informacija koje se tiču povraćaja novca… »

Stardew Valley prodat u preko milion kopija, moguće lansiranje igre i na konzolama

Benchmark 14.04.2016
Chucklefish Games je potvrdio da je hit igra Stardew Valley prodata u preko milion kopija. Ovo popularni farming simulator čini jednom od najbolje prodavanih igara na Steamu u dosadašnjem toku 2016. godine. U mailu poslatom sajtu Polygon, predstavnik… »

Star Wars Battlefront dobija Bespin DLC

Benchmark 14.04.2016
Igra Star Wars Battlefront uskoro će dobiti novi sadržaj za gejmere, a vrhunac će biti novi DLC nazvan Bespin koji stiže u junu. Novi DLC će nam doneti novi lik - u pitanju je Lando Calrissian, a pored toga i nove mape. Razvojni tim DICE ne želi… »

Stiže specijalna verzija igre NBA 2K17 u čast Kobija Brajanta

Benchmark 14.04.2016
Kobi Brajant se sinoć oprostio od aktivnog igranja košarke ubacivši 60 poena u pobedi svog tima LA Lejkersa protiv Jute Džez. Na dan njegovo odlaska u legendu, razvojni tim 2K Sports je objavio da će zvezda Lejkersa krasiti kutiju specijalne verzije… »