Izvor: BizLife arhiva vesti 14.04.2016

Jutarnji list: Brisel odbacio hrvatske argumente u sporu sa Srbijom

BizLife 14.04.2016
Evropska komisija odbacila je hrvatske zahteve u sporu sa Srbijom zbog kojih je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 23 u procesu evrointegracija, objavio je danas zagrebački Jutarnji list poverljivi izveštaj EK. List navodi da EK ne smatra spornim… »

Izjava dana: Zašto je Olji Bećković danas zanimljiviji život u zatvoru nego u Srbiji

BizLife 14.04.2016
Foto: Beta Olja Bećković na promociji knjige glavnog urednika Vremena Dragoljuba Žarkovića „Napredna knjiga – godine uspona Aleksandra Vučića“ „U zatvoru je danas zanimljivije jer se tamo bar nešto dešava. Dođu novi zatvorenici, a kod nas… »

Noć za pamćenje u NBA ligi (video, foto)

BizLife 14.04.2016
Foto: Beta/AP Noć za pamćenje u NBA ligi. U svojoj poslednjoj utakmici u karijeri legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant ubacio je 60 poena (22-50 iz igre, 10-12 iz igre), uz po 4 skoka i asistencija, a u završnici je doneo pobedu… »

Foto galerija: 14 primera kako da izgledate savršeno na slikama

BizLife 14.04.2016
Foto: BrightSide.me Mislite da niste fotogenični, i da drugi „ispadaju“ bolje na slikama? Uz pomoć ovih primera naučićete kako da istaknete atribute, a sakrijete mane. Uz pomoć prave poze sve se može! Kako sajt BrightSide piše, ne postoje… »

Potpuno iščašeni načini da budete srećni

BizLife 14.04.2016
Foto: printscreen Pročitajte potpuno drugačiji ugao gledanja na sreću. Grečen Rubin je podelila svoje iskustvo na sajtu ’Real simple’ pokazujući da standardni obrasci kojima smo tražili sreću možda nisu potpunosti tačni. Zaspite ljuti –… »

Velika i dirljiva lekcija o karijeri tvorca Čarlija Brauna i Snupija

BizLife 14.04.2016
Foto: Snoopy.com Da li volite to što radite? Ako vam je posao strast i imate talenta za to, onda vam rad nije napor već zadovoljstvo. Pronaći svoju pasiju i održavati je tokom celog puta koji vaša karijera pređe nije lako – ali nije ni nemoguće… »

Njene fotografije devojaka kao dokaz: Lepota je svuda

BizLife 14.04.2016
Foto: https://www.facebook.com/MihaelaNorocPhoto Njene fotografije preplavljuju društvene mreže i ruše sve stereotipe ženske lepote. Odvažna Mihaela Norok (Mihaela Noroc) napustila je stalan posao i sa fotoaparatom krenula da putuje svetom… »

Vučić: Evropa se nije plašila srpske čeličane ali se plaši kineske

BizLife 14.04.2016
Foto: Beta Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije s kineskom kompanijom Hestil, budućim vlasnikom Železare Smederevo, morati da se bori da Evropska unija odobri nivo proizvodnje koji će toj fabrici omogućiti da posluje punim… »

10 zemalja najboljih za traženje posla

BizLife 14.04.2016
Ukoliko planirate odlazak iz zemlje, a dvoumite se oko destinacije, možda može da pomogne lista 10 evropskih država koje su, prema jednoj detaljnoj analizi, trenutno najbolje za traženje posla. U vreme dok mnogi razmišljaju o odlasku iz zemlje… »

I to je moguće: Česi menjaju ime zemlje?

BizLife 14.04.2016
Češka Republika uskoro bi mogla promeniti ime, jer vlasti zemlje smatraju da je zvanično ime države nepotrebno dugačko, piše EuroNews. Kada ime odobre češki predsednik, vlada i predsednici oba doma parlamenta, ministarstvo inostranih poslova će… »