Izvor: EurActiv arhiva vesti 14.04.2016

Ljudska prava u Srbiji: Romi diskriminisani, novinari pod pritiskom

EurActiv 14.04.2016
Najveći problem s ljudskim pravima u Srbiji u 2015. je bila diskriminacija i društveno nasilje prema manjinama, pre svega Romima, a država i njene institucije su jedan od glavnih izvora diskriminacije pri zapošljavanju ovih kategorija, navodi se u… »

EP odobrio registar putnika u aviosaobraćaju

EurActiv 14.04.2016
Poslanici Evropskog parlamenta dali su 14. aprila zeleno svetlo za razmenu informacija o putnicima aviokompanija sa ciljem da se pomogne u otkrivanju stranih boraca koji putuju u ili dolaze iz konfliktnih oblasti poput Sirije i Iraka. EP je podržao zakon… »

Bogati razvojnu pomoć troše i kod kuće

EurActiv 14.04.2016
Nevladine organizacije smatraju da iza povećanja globalne razvojne pomoći stoje "rupe u računovodstvu" i ukazuju da veliki deo dodatnog novca za pomoć najsiromašnijima bogate zemlje troše "kod kuće", obično na troškove prijema izbeglica. Optužbe… »

Prvi put manje površina pod GMO u svetu

EurActiv 14.04.2016
U svetu je 2015. godine zabeleženo smanjenje površina pod genetski modifikovanim kulturama prvi put posle gotovo 20 godina uzastopnog povećanja, navodi se u izveštaju međunarodne neprofitne organizacije za promociju biotehnologije. Neke zemlje poput… »