Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 14.04.2016

EK uklanja hrvatsku blokadu?

Glas Amerike 14.04.2016
U Briselu je potvrdjeno da Evropska komisija aktivno radi na uklanjanju blokade koju je pred otvaranje novih poglavlja pregovora Srbije sa EU postavila Hrvatska. U Komisiji nisu želeli da potvrde pisanje hrvatske štampe kako su odbijeni argumenti… »

Jeremić: Reforma SB jedno od ključnih pitanja

Glas Amerike 14.04.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić predstavio je u Njujorku plan za vođenje svetskom organizacijom, dokument u kojem na 80 strana iznosi platformu za reformu Ujedinjenih nacija. Odgovarajući na pitanja pitanja… »

Snažan zemljotres pogodio Japan

Glas Amerike 14.04.2016
Najmanje dve osobe su poginule, dok je 45 povređeno, u snažnom zemljotresu koji je pogodio jug Japana. Obe žrtve su iz Mashikija, najteže pogođenog grada, koji se nalazi u blizini epicentra potresa jačine 6,2 stepena Rihterove skale, posle koga su… »

Ukrajina dobila novog premijera

Glas Amerike 14.04.2016
Zakonodavci su Volodimira Grojsmana, koga je prema ustavu nominovao predsednik Petro Porošenko, potvrdili sa 250 glasova za i 57 protiv. Ukrajinski parlament danas je izabrao novog premijera, pošto je prethodno prihvatio ostavku dosadašnjeg - Aresanija… »

Snimak otetih devojčica iz Čiboka?

Glas Amerike 14.04.2016
Dve godine pošto su islamski ekstremisti kidnapovali više od 200 devojčica na severu Nigerije, novi snimak na kojem se navodno vide nestale devojčice pre samo četiri meseca, dao je nadu roditeljima da su njihova deca i dalje živa. Jedna majka tvrdi… »

SAD: 2015. teška godina za ljudska prava

Glas Amerike 14.04.2016
Stejt department, u godišnjem izveštaju, kao probleme na planu ljudskih prava u Srbiji i Crnoj Gori između ostalog vidi korupciju, pritisak na novinare, te diskriminaciju prema manjinama. U godišnjem izveštaju za 2015. godinu, Stejt department kao… »

Rusija za neutralnost Balkana

Glas Amerike 14.04.2016
Rusija kao alternativu evroatlantskim integracijama balkanskih zemalja vidi njihovu neutralnost, ocenjeno je na današnjem skupu o geostrateškom pozicioniranju Srbije. Poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO, ubrzane integracije BiH i pregovore sa Srbijom… »

Zajedničke patrole SAD i Filipina

Glas Amerike 14.04.2016
Američki sekretar za odbranu saopštio je da američka vojska sprovodi zajedničke patrole sa Filipinima u Južnom kineskom moru i povećava svoje prisustvo u arhipelagu rotiranjem snaga i opreme. Američki sekretar za odbranu Eš Karter je to saopštio… »

Oproštaj Brajanta u velikom stilu

Glas Amerike 14.04.2016
Jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige Kobi Brajant sinoć se oprostio od aktivnog bavljenja košarkom. Posle 20 sezona u dresu Lejkersa, Brajant je završio karijeru u u velikom stilu. Ubrzo posle oproštajnih 60 poena u pobedi nad Jutom u… »

Lokalni izbori u Tivtu - proba za parlamentarne

Glas Amerike 14.04.2016
Najjače opozicione stranke bojkotuju lokalne izbore u Tivtu jer smatraju da nisu stvoreni uslovi za održavanje fer izbora. Izbori za lokalni parlament u Tivtu koji će se održati u nedjelju, generalna su proba za one na državnom nivou, koji su… »