Izvor: N1 Info arhiva vesti 14.04.2016

EK ne komentariše Jutarnji, ali očekuje otvaranje poglavlja

N1 Info 14.04.2016
Predstavnici Evropske komisije su saopštili da Komisija u Briselu očekuje i angažovana je na što bržem otvaranju ključnih poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom, ali da, po pravilu, ne komentariše medijske izveštaje, pa ni informaciju da… »

RIK utvrdio kandidate, 20 lista u trci za mesto u parlamentu

N1 Info 14.04.2016
Republička izborna komisija utvrdila je zbirnu izbornu listu kandidata za narodne poslanike na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojoj se nalazi 20 koalicija, političkih stranaka i grupa građana. Prva na glasačkom listiću biće lista Srpske… »

Novi sukobi demonstranata i policije u Skoplju

N1 Info 14.04.2016
U Skoplju je večeras došlo do novih sukoba demonstranata i policije. Povređenih nije bilo. Kako javlja reporterka N1 sa lica mesta Gordana Bjeltić, do sukoba je došlo ispred policijske stanice u centru grada, gde su demonstranti došli nakon šetnje… »

Dvoje mrtvih, 45 povređenih u zemljotresu u Japanu

N1 Info 14.04.2016
Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a 45 je povređeno u zemljotresu magnitude 6,5 koji je danas pogodio južni Japan, rušeći kuće i puteve. Zemljotres se osetio u 21.26 po lokalnom vremenu kod grada Kumamotoa na ostrvu Kjušu, navela je Japanska… »

Kovač: Objavljeni dokument Evropske komisije je stari

N1 Info 14.04.2016
Ministar evropskih i spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je da Hrvatska i dalje očekuje da Srbija u procesu približavanja EU promeni zakon koji joj omogućava regionalnu nadležnost za ratne zločine. "Ako Srbija želi da uđe u EU, moraće da… »

Hrvatski ekstremni desničari podneli tužbu protiv Tita

N1 Info 14.04.2016
Desetak pripadnika ekstremne desničarske Autohtone-Hrvatske stranke prava (A-HSP) okupilo se ispred Sabora Hrvatske da bi obavestili javnost o tužbi koju su podneli protiv doživotnog predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, a na skupu su prozvali i… »

Za pokrajinski parlament se bori 13 lista

N1 Info 14.04.2016
Pokrajinska izborna komisija proglasila je večeras zbirnu izbornu listu za pokrajinske izbore na kojoj je 13 partija i koalicija, koja će biti objavljena u Službenom glasniku AP Vojvodine. Prva lista je "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", a slede… »

Šešelj za zabranu prodaje zemlje strancima

N1 Info 14.04.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj založio se za zabranu prodaje srpske zemlje strancima i dodao da je ta zabrana najbolji i najsigurniji način da Srbija povrati kontrolu nad svojim tržištem, saopšteno je danas. U saopštenju se… »

Biserko: Nesposobnost i frustracija odlike Srbije i Rusije

N1 Info 14.04.2016
Države kao što su Rusija i Srbija, osim što su nesposobne da transformišu svoja društva, dele i osećaj frustracije zbog gubitka - Srbija Jugoslavije, a Rusija SSSR i statusa svetske sile, ocenila je predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u… »

DSS i Dveri obećali pomoć Udruženju Efektiva

N1 Info 14.04.2016
Predsednici Demokratske stanke Srbije i Srpskog pokreta Dveri, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović, potpisali su za Udruženjem bankrarskih klijenata Efektiva Deklaraciju kojom se obavezuju da će pomoći da se reši problem građana zaduženih… »