Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 14.04.2016

IKEA svečano obeležila početak izgradnje prve robne kuće u Srbiji

Nova ekonomija 14.04.2016
Kompanija IKEA danas je svečano označila početak radova na izgradnji prve IKEA robne kuće u Srbiji kod rampe Bubanj potok. "Biće ovo veliki uspeh za kompaniju da radi u zemlji koja prvi put otvara robnu kuću. Srbija je u Ikenim planovima od… »

Stejt department: Pritisci na novinare i ugrožena prava manjina u Srbiji

Nova ekonomija 14.04.2016
Diskriminacija i društveno nasilje prema manjinama, pre svega Romima, i pritisci na novinare izdvojeni su danas kao ključni problemi u izveštaju američkog Stejt departmenta o poštovanju ljudskih prava u Srbiji 2015. godine. "Ustav i zakon garantuju… »

NBS: Postoje uslovi za povoljno kreditiranje privatnog sektora

Nova ekonomija 14.04.2016
Narodna banka Srbije (NBS) ocenila je da postoje uslovi za kreditiranje privatnog sektora po povoljnijim uslovima, jer je bankarski sektor likvidan i snižene su kamatne stope. "Pravovremene i dobro odmerene mere monetarne politike i puna koordinisanost… »

Davenport: EK postavila pitanja o 'Železari' i čekamo na odgovore

Nova ekonomija 14.04.2016
Evropska komisija je postavila pitanja u vezi sa prodajom Železare Smederevo i očekuje odgovore od vlasti u Srbiji, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport. On je kazao da u Briselu bilo diskusije proteklih dana na temu… »

Osnivanje nemačko srpske privredne komore doneće nove investicije

Nova ekonomija 14.04.2016
Prva međudržavna komora Srbije s nekom zemljom, nemačko-srpska privredna komora, osniva se večeras. Predsednik nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Zelinger kaže da je to, iz nemačkog ugla, pravi način da se uredi odnos dve zemlje. Ronald… »

Britanska policija se i dronovima bori protiv kriminala

Nova ekonomija 14.04.2016
Policija Sarija i Saseksa u Velikoj Britaniji nedavno je dobila 310.000 evra za kupovinu novih dronova. Sredstva je obezbedilo britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova (The Home Office), a policija će dobiti četiri drona. "Sve naše operacije koje… »

'Raskinućemo ugovor sa kompanijama za puteve koje ne plaćaju radnike'

Nova ekonomija 14.04.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su dve kompanije koje rade na obnovi puteva u Srbiji pred raskidom ugovora. Reč je o dve kompanije koje su angažovane na obnovi određenih deonica u okviru programa revitalizacije 1.100… »

TOP 10: Najduži avionski letovi na svetu

Nova ekonomija 14.04.2016
U septembru 2015. godine avio-kompanija Er Indija otkrila je da planira da uvede najduži neprekidni let na svetu, a manje od mesec dana nakon toga u trci su se našle i australijska avio-kompanija Kvantas i kompanija Singapur erlajns. Dok se borba… »

Ministar predao ključeve stanova vojnim penzionerima

Nova ekonomija 14.04.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je u beogradskom naselju Mirijevo ključeve od deset stanova penzionerima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Stanove su dobili stambeni interesenti Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika (SOVO) koji… »

Poslodavci dužni da do maja predaju podatke o stažu zaposlenih

Nova ekonomija 14.04.2016
Više od 430.000 poslodavaca u Srbiji dužno je da do kraja aprila penzijskom fondu preda obrazac M-4, sa podacima neophodnim za evidenciju o stažu zaposlenih. Od sredine prošlog meseca to mogu da učine i elektronski, što je doprinelo da deset puta… »