Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 14.04.2016

IKEA svečano obeležila početak izgradnje prve robne kuće u Srbiji

Nova ekonomija 14.04.2016
Kompanija IKEA danas je svečano označila početak radova na izgradnji prve IKEA robne kuće u Srbiji kod rampe Bubanj potok. "Biće ovo veliki uspeh za kompaniju da radi u zemlji koja prvi put otvara robnu kuću. Srbija je u Ikenim planovima od… »

NBS: Postoje uslovi za povoljno kreditiranje privatnog sektora

Nova ekonomija 14.04.2016
Narodna banka Srbije (NBS) ocenila je da postoje uslovi za kreditiranje privatnog sektora po povoljnijim uslovima, jer je bankarski sektor likvidan i snižene su kamatne stope. "Pravovremene i dobro odmerene mere monetarne politike i puna koordinisanost… »

Davenport: EK postavila pitanja o 'Železari' i čekamo na odgovore

Nova ekonomija 14.04.2016
Evropska komisija je postavila pitanja u vezi sa prodajom Železare Smederevo i očekuje odgovore od vlasti u Srbiji, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport. On je kazao da u Briselu bilo diskusije proteklih dana na temu… »

Osnivanje nemačko srpske privredne komore doneće nove investicije

Nova ekonomija 14.04.2016
Prva međudržavna komora Srbije s nekom zemljom, nemačko-srpska privredna komora, osniva se večeras. Predsednik nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Zelinger kaže da je to, iz nemačkog ugla, pravi način da se uredi odnos dve zemlje. Ronald… »

'Raskinućemo ugovor sa kompanijama za puteve koje ne plaćaju radnike'

Nova ekonomija 14.04.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su dve kompanije koje rade na obnovi puteva u Srbiji pred raskidom ugovora. Reč je o dve kompanije koje su angažovane na obnovi određenih deonica u okviru programa revitalizacije 1.100… »

Poslodavci dužni da do maja predaju podatke o stažu zaposlenih

Nova ekonomija 14.04.2016
Više od 430.000 poslodavaca u Srbiji dužno je da do kraja aprila penzijskom fondu preda obrazac M-4, sa podacima neophodnim za evidenciju o stažu zaposlenih. Od sredine prošlog meseca to mogu da učine i elektronski, što je doprinelo da deset puta… »

Sertić: Naći ćemo rešenje za plate radnika u propalim niškim firmama

Nova ekonomija 14.04.2016
Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je u Nišu da će to ministarstvo morati da nađe rešenje za problem zaostalih plata radnika u propalim društvenim preduzećima. On je rekao da taj problem postoji u svim gradovima, podsetivši da je pri… »

Turski 'Fistel' počinje proizvodnju u 'Štofari' krajem leta

Nova ekonomija 14.04.2016
Turska kompanija Fistel internacional koja je pre godinu dana kupila Fabriku tekstila Branko Krsmanović - Štofaru u Paraćinu u stečaju, počeće proizvodnju krajem leta, rekao je danas pravni zastupnik te kompanije. Ovo su obećali prestavnici turske… »

Zoran Perišić najavio izgradnju akva parka u Nišu

Nova ekonomija 14.04.2016
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je da će naredne nedelje predstaviti investitora koji je zainteresovan da izgradi akva park na ulazu u Nišku Banju, na lokaciji Lozni kalem. Perišić je na konferenciji za novinare kazao da je još rano da… »

NALED: Vlada što pre da počne sa suzbijanjem sive ekonomije

Nova ekonomija 14.04.2016
Izmena poreskih propisa trebalo bi da bude reformski prioritet nove Vlade Srbije, preporuka je Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Takođe su ukazali da bi implementacija Nacionalnog plana za suzbijanje sive ekonomije trebalo što pre… »