Izvor: Novi magazin arhiva vesti 14.04.2016

Poljak pozvao hitnu pomoć da pomogne njegovom jazavičaru

Novi magazin 14.04.2016
Jedan Poljak iz Lođa na jugu Poljske toliko se uspaničio pošto se njegov pas jazavičar udario nespretno u šetnji u glavu da je odmah pozvao Hitnu pomoć da pošalje kola i lekara, a da ne bi bio odbijen izmislio je da mu je osmogodišnji sin pao sa… »

Rusija zabrinuta zbog situacije u Makedoniji

Novi magazin 14.04.2016
Rusija je zabrinuta povodom pogoršanja političke krize u Makedoniji i apeluje na mirno razrešenje, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova. "Brinu nas izveštaji o pogoršanju političke situacije u Makedoniji i sukobima do kojih je… »

Sto dana jede samo krompir i "odlično se oseća"

Novi magazin 14.04.2016
Endrju Tejlor proveo je 100 dana jedući isključivo krompir (i ponekad se časteći pivom) i pritom smršao 32 kilograma. Ovaj 36-godišnjak planira da godinu dana jede samo krompir, a kaže da je već zadovoljan rezultatima, budući da su mu se… »

Broj 666 se ne odnosi na đavola, nego na čoveka (VIDEO)

Novi magazin 14.04.2016
Po svemu sudeći, broj 666 koji se spominje u knjizi Otkrivenja, ipak nije posvećen samom đavolu, nego čoveku od krvi i mesa. Naime, broj 666 se odnosi na Nerona, petog rimskog cara, svirepog čoveka kog istorija pamti kao bolesno ambicioznu osobu… »

Tužiteljka poručila Ivanovu da će imati pune ruke posla ako nastavi aboliciju

Novi magazin 14.04.2016
Makedonska specijalna tužiteljka Katica Janeva poručila je danas predsedniku Republike Đorđu Ivanovu da će imato mnogo posla ako nastatavi da abolira političare umešane u kriminal povezan s prisluškivanim razgovorima. "Predsednik će imati mnogo… »

Holanđani treniraju orlove za hvatanje dronova

Novi magazin 14.04.2016
Nakon izveštaja o sve češćoj upotrebi dronova u ometanju kontrole leta, narušavanju privatnosti i ugrožavanju bezbednosti, holandska policija je pokrenula projekat obuke orlova za hvatanje dronova, prenosi BBC. Kako broj tronova na nebu raste… »

CEFC iz Kine zainteresovana za infrastrukturne projekte

Novi magazin 14.04.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kineskih kompanija "CEFC China Energy Company" i "China Balkan Investment Company" o mogućnostima za nove… »

Izrael odobrio izgradnju još 200 stanova na okupiranoj Zapadnoj obali

Novi magazin 14.04.2016
Izraelska vlada odobrila je izgradnju više od 200 dodatnih stanova u naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je danas nevladina organizacija "Mir sada" (Peace now). Međunarodna zajednica smatra izraelsku okupaciju Zapadne obale suprotnom… »

Led na Grenlandu počeo da se topi mnogo ranije

Novi magazin 14.04.2016
Grenlandska ledena ploča počela je ove sedmice da se topi neuobičajeno rano zbog viših temperatura i kiša koje nisu karakteristične za ovo doba godine, kažu naučnici. Raniji početak topljenja bi mogao da bude samo privremen, ali naučnici su ipak… »

Intervju Suzana Kojaković: Bratstvo i jedinstvo u osmehu

Novi magazin 14.04.2016
Kako je Branko Ćopić sa svojom “Ježevom kućicom” stigao na britansko ostrvo i kako je od te knjige nastala opera, a zatim i mjuzikl. Razgovarao: Mijat Lakićević Povod za ovaj razgovor sa Suzanom Kojaković, vlasnicom izdavačke kuće Istros… »