Izvor: Novi magazin arhiva vesti 14.04.2016

Ted Kruz za zabranu ulaska homoseksualcima u javne toalete

Novi magazin 14.04.2016
Teksaški senator Ted Kruz podržao je danas nameru poslanika u Severnoj Karolini da usvoje zakon o zabrani ulaska homoseksualaca i transrodnih osoba u javne toalete. Kruz je rekao da američke države mogu da usvajaju takve zakone jer "muškarci ne bi… »

Selaković: Ako je bilo falsifikata, slede pravne konsekvence

Novi magazin 14.04.2016
Ako se utvrdi da su na nekim izbornim listama postojali falsifikati potpisa građana, odgovorni za to će morati da se snose sve vrste pravnih konsekvenci, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković Tanjugu. Prema njegovim rečima, svi slučajevi… »

Vladajuća koalicija u Nemačkoj usvojila predlog mera za prihvatanje migranata

Novi magazin 14.04.2016
Nemačka vladajuće konzervativno-socijaldemokratska koalicija usvojila je sinoć predlog mera za prihvatanje oko milion migranata koji su zatražili azil u Nemačkoj, prenele su danas svetske agencije. Predlog treba formalno da usvoji vlada, nakon čega… »

Poljska tvrdi da je odluka EU o relokaciji izbeglica mrtva

Novi magazin 14.04.2016
Zamenik šefa poljske diplomatije Konrad Šimanjski izjavio je da je odluka Evropske unije o relokaciji i preraspodeli izbeglica mrtva i da se ne može očekivati od Poljske da se na nečiju političku narudžbinu upusti u društveni eksperiment otvaranja… »

Više od 70 vazdušnih napada SAD u Avganistanu za tri meseca

Novi magazin 14.04.2016
SAD su izvršile između 70 i 80 vazdušnih napada na položaje Islamske države u Avganistanu u prethodna tri meseca, koliko je prošlo od kada su američke snage dobile šira ovlašćenja u napadima na džihadiste, rekao je danas portparol američke… »

Zimbabve: Hiljade ljudi traži ostavku Roberta Mugabea

Novi magazin 14.04.2016
Hiljade pristalica opozicije marširalo je danas ulicama Hararea, glavnog grada Zimbabvea, zahtevajući ostavku dugogodišnjeg predsednika Roberta Mugabea. Demonstranti obučeni u crvenu boju glavne opozicione partije MDC-T, zahtevali su od Mugabe (92) da… »

Kina: SAD krše ljudska prava u drugim zemljama

Novi magazin 14.04.2016
Kina je danas osudila američki izveštaj o stanju ljudskih prava, optužujući SAD da vazdušnim napadima u Siriji i Iraku "masovno krši ljudska prava u drugim zemljama". U izveštaju Biroa za informacije kineskog Državnog saveta navodi se da novac i… »

Vežbe grčke vojske kod granica sa Turskom, Makedonijom

Novi magazin 14.04.2016
Grčka vojska izvela je iznenadne manevre duž severne granice sa Makedonijom i na istočnim ostrvima prema Turskoj, javljaju agencije. Funkcioneri vojske su saopštili da su vežbe naređene rano jutros i da u njima učestvuju kopnene jedinice za brz… »

Grčki vojni avion ušao u vazdušni prostor Makedonije

Novi magazin 14.04.2016
Jedan grčki vojni avion je danas u 10.30 ušao u vazdušni prostor Makedonije, javila je Televizija Telma. Izvori te televizije tvrde da je grčki avion tipa "fantom" ušao oko jedan kilometer u makedonski vazdušni prostor. Avion je bio deo grupe aviona… »

Selaković: Ne mogu da komentarišem sudske odluke

Novi magazin 14.04.2016
Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da ima svoje lično mišljenje, ali kao ministar pravde ne može da komentariše sudske odluke. On je, upitan da prokomentariše sudsku odluku donetu juče povodom ubistva Fedora Frimermana na… »