Izvor: Novi magazin arhiva vesti 14.04.2016

U Skoplju ponovo dva suprotstavljena protesta

Novi magazin 14.04.2016
Nekoliko hiljada građana protestovalo je večeras u centru Skoplja, treći dan zaredom, protiv odluke predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da abolira političare protiv kojih se vode postupci. Sa protesta u organizaciji više od 80 građanskih… »

Teodorović: Doktorat Siniše Malog strašan plagijat

Novi magazin 14.04.2016
Predsednik Odbora SANU za visoko obrazovanje, akademik Dušan Teodorović rekao je da je imao uvid u doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da je to "strašan plagijat". "Na osnovu proučenih dokumenata mogu da kažem - da, to je… »

Mobilni telefon pune - zvukom

Novi magazin 14.04.2016
Korisnici mobilnih telefona, koji su stalno u jurnjavi za punjačima zbog ispražnjenih baterija, izgleda de će uskoro moći da odahnu. Južnokorejski naučnici su blizu otkrića punjenja mobilnih telefona na drugačiji način. "Istraživali smo nekoliko… »

Liverpul od 1:3 do 4:3 i polufinala Lige Evropa

Novi magazin 14.04.2016
Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evropa, pošto su večeras u gostima pobedili Borusiju Dortmund sa 4:3, u meču u kome su u drugom poluvremenu gubili 3:1. U prvoj utakmici bilo je 1:1. Heroj pobede bio je Dejan Lovren, koji je posle… »

Pariz: Protest zaposlenih u restoranima brze hrane u Dizniledu

Novi magazin 14.04.2016
Zaposleni u restoranima brze hrane i članovi sindikata održali su protest u restoranu Mekdonald u pariskom Diznilendu tražeći više plate i izražavajući bes zbog toga što multinacionalne kompanije koriste poreske rajeve. Oko 100 ljudi, od kojih su… »

EP usvojio rezoluciju o BiH

Novi magazin 14.04.2016
Evropski parlament u Strazburu usvojio je danas velikom većinom glasova novu rezoluciju o BiH, kojom se daje podrška evropskim perspektivama te zemlje. U rezoluciji se, kako navodi Fena, napominje i da BiH mora mnogo toga da uradi ukoliko želi… »

Francuska dobila 9.000 dojava o ekstremistima

Novi magazin 14.04.2016
Francuske vlasti primile su 9.000 dojava o islamskim ekstremistima putem specijalne telefonske linije i vebsajta, rekao je danas predsednik Francuske Fransoa Oland. Francuski zvaničnici veruju da je oko 600 muslimana napustilo zemlju i otišlo u Siriju i… »

Bez prekršajnog postupka protiv Trampovog menadžera

Novi magazin 14.04.2016
Protiv Korija Levandonskog, menadžera kampanje republikanskog kandidata za predsedničku nominaciju Donalda Trampa, neće biti pokrenut prekršajni postupak zbog nanošenja lakših telesnih povreda bivšoj novinarki konzervativne medijske kuće Brajbart… »

Slavko Perović: Crna Gora je koncentracioni logor

Novi magazin 14.04.2016
Osnivač bivšeg Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović rekao je da Crna Gora ni posle deset godina od obnove državnosti nije država već "koncentracioni logor". "Za razliku od onog koncentracionog logora, stanovnici ovog logora su… »

Efektiva nudi premijeru kredit da reši svoj stambeni problem

Novi magazin 14.04.2016
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva najavilo je da će sutra ponuditi premijeru Aleksandru Vučiću da potpiše ugovor o uzimanju kredita u švajcarskim francima kojim može da reši svoj stambeni problem. "S obzirom da premijer nema rešeno stambeno… »