Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 14.04.2016

Sutra ujutru sveže, tokom dana sunčano

Novi magazin 14.04.2016
U Srbiji će sutra ujutro biti sveže, a tokom dana pretežno sunčano, uz slab do umeren vetar i temperaturu do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura biće od šest do 12 stepeni, a najviša od 20 do 23… »

CEAS: Čak 70 odsto mladih bi Srbiju po "zapadnom modelu"

Novi magazin 14.04.2016
Čak 70 odsto mladih u Srbiji kao model po kojem bi izgrađivali državu Srbiju izabralo je "zapadni model", a svega 27 odsto njih Rusiju, pokazalo je istraživanje CEAS-IPSOS o percepcijama i preferencijama mladih Srbije o SAD, EU i Rusiji, rađeno za… »

Više od 40 mrtvih u nevremenu u Jemenu i Saudijskoj Arabiji

Novi magazin 14.04.2016
Najmanje 42 osobe su izgubile život poslednjih dana u nevremenu koje je pogodilo Jemen i Saudijsku Arabiju, objavili su danas zvaničnici dve susedne zemlje. Juče su stradale 24 osobe u oluji koja je zahvatila severni Jemen, a 18 ljudi je poginulo za… »

Ključevi stanova za penzionisane pripadnike MO i VJ

Novi magazin 14.04.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas u beogradskom naselju Mirijevo ključeve 10 stanova penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Reč je o stambenim interesentima Fonda za socijalno osiguranje vojnih osuguranika… »

Olujni vetar napravio probleme u Nišu

Novi magazin 14.04.2016
U kratkotrajnoj oluji koja je danas oko 16.00 časova zahvatila Niš i okolinu uništena su tri automobila, oboren je bilbord u samom centru grada, a građani i dalje postavljaju slike na društvenim mrežama sa oštećenjima koja su pretrpeli kuće… »

Verbić: Važno je praviti razliku između zanimanja i kvalifikacija

Novi magazin 14.04.2016
Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je danas je važno da počne da se pravi razlika između zanimanja i kvalifikacija. "Kada budemo imali, a to je u narednih nekoliko meseci, to je registar kvalifikacija, svako će moći da zna gde da gleda i… »

Mihajlović: Žene žele jednakost

Novi magazin 14.04.2016
Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je jednakost odgovor na pitanje šta žene žele. "Na jednostavno pitanje - šta žene žele, odgovor je da žele jednake uslove za razvoj… »

Selaković: Ne mogu da komentarišem sudske odluke

Novi magazin 14.04.2016
Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da ima svoje lično mišljenje, ali kao ministar pravde ne može da komentariše sudske odluke. On je, upitan da prokomentariše sudsku odluku donetu juče povodom ubistva Fedora Frimermana na… »