Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 14.04.2016

Ikea položila kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji

Novi magazin 14.04.2016
U Beogradu je danas položen kamen-temeljac za robnu kuću Ikea, a premijer Aleksandar Vučić je poručio da je danas dobar dan za Srbiju i da je zadovoljan što se naša zemlja uvrstila u klub 47 zemalja u kojima Ikea ima svoje robne kuće. "Ikea je… »

Evro sutra 122,8857 dinara

Novi magazin 14.04.2016
Dinar će sutra ojačati prema evru ta 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 122,8857 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je danas prodala 20 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa. Evro će koštati sedam para manje nego danas, kada je… »

Zelinger: Osnivanje komore temelj za nove investicije

Novi magazin 14.04.2016
Nemačko-srpska privredna komora biće osnovana večeras u Beogradu, a predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Zelinger kaže da je osnivanje međudržavne komore temelj za nove investicije. "To će prepoznati privrednici u Nemačkoj kao… »

Kineske kompanije CEFC i CBI otvorile predstavništvo u Srbiji

Novi magazin 14.04.2016
Kineske kompanije CEFC (China Energy Company Limitied) i CBI (China Balkan Investment) koje su zainteresovane za privatizacije velikih srpskih državnih kompanija, projekte u poljoprivredi, saobraćajnoj i energetskoj strukturi, finansijskom sektoru i… »

Sertić: Niška banja nije u prvom krugu privatizacije

Novi magazin 14.04.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da Niška i Kuršumlijska banja nisu na spisku banjskih lečilišta koja će biti privatizovana u prvom krugu. Sertić je rekao da određene banje neće biti privatizovane zato što država ima interes da… »

Evropske integracije važne za pospešivanje poslovne klime

Novi magazin 14.04.2016
U Evropskoj uniji postoji snažna podrška svih članica politici proširenja, a tako i za članstvo Srbije, ocenio je danas šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Devenport. On je, na poslovnom ručku u organizaciji Američke privredne komore u Srbijie… »

Kina: SAD krše ljudska prava u drugim zemljama

Novi magazin 14.04.2016
Kina je danas osudila američki izveštaj o stanju ljudskih prava, optužujući SAD da vazdušnim napadima u Siriji i Iraku "masovno krši ljudska prava u drugim zemljama". U izveštaju Biroa za informacije kineskog Državnog saveta navodi se da novac i… »

CEFC iz Kine zainteresovana za infrastrukturne projekte

Novi magazin 14.04.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kineskih kompanija "CEFC China Energy Company" i "China Balkan Investment Company" o mogućnostima za nove… »

Turizam dobija sve veći značaj, ostvareni odlični rezultati

Novi magazin 14.04.2016
Grad Beograd ima sve bolju poziciju kao siti brejk destinacija, a na listi kongresnih destinacija takođe je je napredovao, pa je u narednom periodu važno raditi na promociji i unapređenju turističkih potencijala, rečeno je danas na Četvrtoj… »