Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 14.04.2016

Mobilni telefon pune - zvukom

Novi magazin 14.04.2016
Korisnici mobilnih telefona, koji su stalno u jurnjavi za punjačima zbog ispražnjenih baterija, izgleda de će uskoro moći da odahnu. Južnokorejski naučnici su blizu otkrića punjenja mobilnih telefona na drugačiji način. "Istraživali smo nekoliko… »

Poljak pozvao hitnu pomoć da pomogne njegovom jazavičaru

Novi magazin 14.04.2016
Jedan Poljak iz Lođa na jugu Poljske toliko se uspaničio pošto se njegov pas jazavičar udario nespretno u šetnji u glavu da je odmah pozvao Hitnu pomoć da pošalje kola i lekara, a da ne bi bio odbijen izmislio je da mu je osmogodišnji sin pao sa… »

Sto dana jede samo krompir i "odlično se oseća"

Novi magazin 14.04.2016
Endrju Tejlor proveo je 100 dana jedući isključivo krompir (i ponekad se časteći pivom) i pritom smršao 32 kilograma. Ovaj 36-godišnjak planira da godinu dana jede samo krompir, a kaže da je već zadovoljan rezultatima, budući da su mu se… »

Broj 666 se ne odnosi na đavola, nego na čoveka (VIDEO)

Novi magazin 14.04.2016
Po svemu sudeći, broj 666 koji se spominje u knjizi Otkrivenja, ipak nije posvećen samom đavolu, nego čoveku od krvi i mesa. Naime, broj 666 se odnosi na Nerona, petog rimskog cara, svirepog čoveka kog istorija pamti kao bolesno ambicioznu osobu… »

Holanđani treniraju orlove za hvatanje dronova

Novi magazin 14.04.2016
Nakon izveštaja o sve češćoj upotrebi dronova u ometanju kontrole leta, narušavanju privatnosti i ugrožavanju bezbednosti, holandska policija je pokrenula projekat obuke orlova za hvatanje dronova, prenosi BBC. Kako broj tronova na nebu raste… »

Led na Grenlandu počeo da se topi mnogo ranije

Novi magazin 14.04.2016
Grenlandska ledena ploča počela je ove sedmice da se topi neuobičajeno rano zbog viših temperatura i kiša koje nisu karakteristične za ovo doba godine, kažu naučnici. Raniji početak topljenja bi mogao da bude samo privremen, ali naučnici su ipak… »

Intervju Suzana Kojaković: Bratstvo i jedinstvo u osmehu

Novi magazin 14.04.2016
Kako je Branko Ćopić sa svojom “Ježevom kućicom” stigao na britansko ostrvo i kako je od te knjige nastala opera, a zatim i mjuzikl. Razgovarao: Mijat Lakićević Povod za ovaj razgovor sa Suzanom Kojaković, vlasnicom izdavačke kuće Istros… »

Pištolji Simona Bolivara prodati za 1,8 miliona dolara

Novi magazin 14.04.2016
Dva pištolja koja je francuski markiz De Lafajet poklonio čuvenom borcu za nezavisnost južnoameričkih zemalja Simonu Bolivaru, prodata su juče za 1,8 miliona dolara na aukciji u njujorškom Kristiju, prenela je agencija Frans pres. Borba Simona… »

Nedeljni horoskop od 14. do 20. aprila

Novi magazin 14.04.2016
Nedeljni horoskop za vas piše astrolog Vladimir Vlajić... OVAN Još uvek se nalazite u nekakvoj gužvi, a vi to ne volite. Impulsivni ste u reakcijama i prati vas osećaj da stalno treba da se branite ili pravdate. Krajem nedelje će se nešto… »