Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 14.04.2016

Putin: Tursku smatramo prijateljem, pojedini političari problem

Novi magazin 14.04.2016
Rusija Ankaru smatra prijateljem, ali ima problem s pojednim turskim političarima, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, navodeći da tursko rukovodstvo sarađuje s radikalnim grupama, umesto da se protiv njih bori. "Tursku smatramo našim… »

Dvoje mrtvih, 45 povređeno u zemljotresu u Japanu

Novi magazin 14.04.2016
Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a 45 je povređeno u zemljotresu magnitude 6,5 koji je danas pogodio južni Japan rušeći kuće i puteve. Zemljotres se osetio u 21.26 po lokalnom vremenu kod grada Kumamotoa na ostrvu Kjušu, navela ja Japanska… »

Grojsman izabran za premijera Ukrajine

Novi magazin 14.04.2016
Predsednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Grojsman izabran je danas za premijera Ukrajine, na predlog šefa države Petra Porošenka. Članovi Vrhovne rade prihvatili su ostavku premijera Arsenija Jacenjuka i izglasali Grojsmana za predsednika vlade, sa… »

Pretres u "M. Fonseku" 27 sati, nema dokaza za postupak

Novi magazin 14.04.2016
Vlasti Paname su zaplenile na desetine digitalnih fajlova tokom pretresa kancelarija kompanije "Mosak Fonseka", advokatske firme koja se našla u žiži afere "Panama papira", saopštili su danas zvaničnici. Pretres je trajao 27 sati, a zvaničnici su… »

Keri: Nadletanje američkog broda opasan i provokativan čin

Novi magazin 14.04.2016
Američki državni sekretar Džon Keri osudio je danas, kako SAD ocenjuju, "simuliran napad" dva ruska aviona na brod američke mornarice u vodama Baltičkog mora, i nazvao ga "opasnim i provokativnim činom". "Mi osuđujemo takvo ponašanje. To je… »

Sukob Trampovih pristalica i protivnika na mitingu u Pitsburgu

Novi magazin 14.04.2016
Na mitingu kandidata za predsedničku nominaciju republikanaca Donalda Trampa u Pitsburgu u sredu kasno uveče izbio je sukob izmedju njegovih pristalica i protivnika koji su se istovremeno okupili u centru grada, saopštila je policija. Dok su se… »

Forbs: Manje milijardera u Rusiji ove godine

Novi magazin 14.04.2016
Broj dolarskih milijardera u Rusiji opao je sa prošlogodišnjih 88 na 77 ove godine, prema godišnjoj listi najbogatijih ruskih biznismena časopisa Forbs, a na vrhu je glavni akcionar gasne firme Novatek Leonid Miheljson. I milijarderi su osetili… »

Obama: Islamska država je u defanzivi

Novi magazin 14.04.2016
Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je ostvaren napredak u borbi protiv Islamske države, uprkos obnovljenim sukobima u Siriji i političkoj krizi u Iraku koji prete da ugroze dosadašnje uspehe. Obama je, prilikom retke predsedničke posete sedištu… »

Ili da SAD ukinu vize ili će EU odgovoriti protivmerama

Novi magazin 14.04.2016
Sjedinjene Američke Države moraće hitno da ukinu vize za sve državljane EU, uključujući Hrvatsku, ili će EU morati da odgovori protivmerom i uvede vize za ulazak američkih državljana u EU, piše zagrebački Jutarnji list. Kako god zvuči ovakva… »

Abdeslam imao dokumente o Nemačkom nuklearnom centru

Novi magazin 14.04.2016
Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni u terorističkim napadima na Parizu je u svom stanu, u kvartu Molenbek u Briselu, imao papire o nemačkom nuklearnom istraživačkom centru Jilih, objavili su nemački mediji. Jilih se nalazi u blizini belgijske granice… »