Izvor: Pravda arhiva vesti 14.04.2016

Brisel odbacio argumente Hrvatske u sporu sa Srbijom!

Pravda 14.04.2016
BRISEL - Evropska komisija odbacila hrvatske zahteve u sporu sa Srbijom kojim je praktično blokirala Srbiju u pregovaračkom procesu i otvaranju poglavlja 23, javili su hrvatski mediji pozivajući se na interni dokument te komisije. Reč je pre svega o… »

Inspektori pretražuju kuću Marjanovića! Stigla i Jelenina majka, policija odnela tepih!

Pravda 14.04.2016
Posle pregleda terena gde se ispumpava voda u kanalu u kojem je pronađeno telo Jelene Marjanović u Borči, forenzičari MUP su se uputili u kuću Zorana Marjanovića, muža ubijene pevačice Jelene Marjanović. Ispred porodične kuće Marjanovića je… »

Vladimir Putin: Rusiju niko ne može opkoliti! (video)

Pravda 14.04.2016
MOKSVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin po 14. put odgovara na pitanja građana. Broj pitanja koje su građani poslali tokom poslednje nedelje premašio je milion. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi koliko će „Direktna linija“ trajati… »

Vuk Jeremić pred UN "Generalni sekretar mora da ima kičmu"

Pravda 14.04.2016
Kandidat Srbije za novog generalnog sekretara UN Vuk Jeremić predstavio je danas u UN program rada te svetske organizacije u narednom mandatu istakavši da obezbeđivanje mira, stabilnosti i kontinuiranog ljudskog napretka u sadašnjim uslovima zahteva… »

Tenzije na Baltiku: SAD se žale da Rusi provociraju, ovako je izgledao prelet preko razarača (video)

Pravda 14.04.2016
VAŠINGTON - Zvaničnici Pentagona saopštili su da je rusko nadletanje američkog broda "Donald Kuk" na Baltiku "akcija bliska agresiji". Pentagon je objavio snimke na kojima se vidi kako ruski avion preleće brod američke mornarice, kao i da je… »

Bilans protesta u Skoplju: Uhapšeno 12 osoba, više njih povređeno, Predsedništvo demolirano! (video)

Pravda 14.04.2016
SKOPLjE - U protestima koji su drugu noć zaredom održani u Skoplju uhapšeno je 12 osoba, a jedan novinar je povređen izjavio je portparol policije Toni Angelovski. Međutim makedonski mediji javljaju da je povređeno i nekoliko demonstranata. Potpuno… »

Opšta tuča na mitingu Trampa: Psovke, vika, ima i povređenih! (video)

Pravda 14.04.2016
Incident se odgirao sinoć u Pitsburgu u Pensilvaniji. Na mitingu se okupilo na hiljade pristalica Trampa, ali i na stotine protivnika koji su demonstrirali ispred centra. Policija je morala da interveniše na mitingu pretendenta za nominaciju za… »

Češka menja ime: Ovako će se sada zvati!

Pravda 14.04.2016
PRAG - Češka Republika možda će dobiti alternativno ime Čekija (CZechia) kako bi se olakšalo kompanijama, političarima i sportistima da koriste češke proizvode, dresove i imena. Kad ime odobri češki predsednik, kabinet i predsednici oba doma… »

Drama u briselu, EU uvodi vize amerikancima?! Ova odluka bi bila ravna katastrofi! Evo zbog čega...

Pravda 14.04.2016
Sjedinjene Američke Države moraće hitno da ukinu vize za sve državljane Evropske unije ili će EU morati da odgovori protivmerama i da uvede vize za ulazak američkih državljana u EU. Kako god zvuči ovakva konstatacija, ona je teoretski moguća jer… »

Zahtev da političke ubice budu osuđene u apelaciji

Pravda 14.04.2016
U Apelacionom sudu danas je održano ročište u postupku za atentat na Vuka Draškovića u Budvi 15. juna 2000. a tužilaštvo je zatražilo osuđujuće presude. Apelacioni sud sada mora da donese konačnu odluku jer je Viši sud već doneo dve presude… »