Izvor: Prva arhiva vesti 14.04.2016

Brisel odbacio hrvatske argumente Beogradu u procesu pregovaranja

Prva 14.04.2016
Evropska komisija odbacila hrvatske zahteve u sporu sa Srbijom kojim je praktično blokirala Srbiju u pregovaračkom procesu i otvaranju poglavlja 23, javili su hrvatski mediji pozivajući se na interni dokument te komisije. Reč je pre svega o pitanju… »

Mihajlović: Prethodne vlade pričale o Ikei, ova je dovela

Prva 14.04.2016
Srbija je dobro mesto za ulaganje, poručila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nakon polaganja kamena temeljca na izgradnju prve robne kuće švedske kompanije Ikea u Srbiji… »

Znate da je Sting „Žaoka“, ali KAKO je dobio nadimak?

Prva 14.04.2016
Pod imenom Gordon Metju Samner rođen je u Njukaslu, najsevernijem engleskom gradu, 2. oktobra 1951. godine. Njegov rodni grad nosi ime Volsend jer se u njemu nalazi kraj (eng. end) Hadrijanovog zida (eng. wall), koji je u doba starih Rimljana delio… »

Prva starleta na svetu i kuma princa Čarlsa: Spržila nos kokainom i neće moći da rodi dete

Prva 14.04.2016
Tara Palmer Tomkinson sada ima 44 godine i žali zbog života koji je vodila. Ona je članica aristokratske porodice, zapravo je kuma princa Čarlsa. Poznata je po skandalima kojima je punila medije. Volela je da izlazi, da pije, da se drogira i da se… »

Uska staza ka dalekom severu“ u Laguni

Prva 14.04.2016
U mesecu kada Izdavačka kuća Laguna obeležava 18 godina postojanja, na zadovoljstvo čitalaca, predstavljamo trihiljaditi naslov „Uska staza ka dalekom severu“ Ričarda Flanagana, veličanstven roman o ljubavi i ratu ovenčan Bukerovom nagradom… »

Učimo od njih: Životinje koje sklapaju prijateljstva za ceo život

Prva 14.04.2016
Saznajte kojih pet vrsta životinja sklapaju dugoročna prijateljstva, od kojih neka traju i ceo život. Krave Jedna britanska studija otkriva da pojedine krave formiraju bliska, najbolja prijateljstva sa drugim kravama sa kojima provode dane na… »

POGLEDAJTE Pronašao sliku čukundede, a on pljunuti Metju Mekonahi!

Prva 14.04.2016
Savršeni frajeri nisu samo iz ovog veka! Uverite se u neverovatnu sličnost Metjua Mekonahija sa čukundedom jednog korisnika Redita. Ko bi rekao da Metju ima svog dvojnika? Ali čini se da je tako, samo što njegov dvojnik odavno nije među živima… »

TEST: Rešite kontrolni za 8. razred iz 1912. godine, ali TAČNO!

Prva 14.04.2016
Šta danas znamo prilično se razlikuje od onoga u šta smo verovali pre više od veka. Najbolji dokaz za to je test iz 1912. godine kakav su rešavali đaci 8. razreda u jednoj školi u Kentakiju. Pokušajte da ga rešite i uverićete se i sami koliko se… »

Kuvanje Gruvanje: Ovako Miloš kuva za tatu Nebojšu!

Prva 14.04.2016
Proslavljeni glumac Nebojša Glogovac, rado je ušao u kuhinju svog sina Miloša koji je odlučio da napravi jedan zdrav i ukusan obrok za tatu. Zajedničko seckanje luka izmamilo je i po koju suzu, Nebojša je dobio lekciju o pravilnom seckanju luka, a… »

Skrckaj novi NESCAFÉ 3IN1 Choco Hazelnut

Prva 14.04.2016
NESCAFÉ je odlučio da iznenadi sve ljubitelje kafe proširenjem „3IN1“ asortimana novim ukusom kafe NESCAFÉ 3IN1 Choco Hazelnut. Ovaj spoj kafe sa aromom lešnika i čokolade idealan je za druženje sa prijateljima ili za popodnevno opuštanje uz… »