Izvor: RTS arhiva vesti 14.04.2016

Jutarnji list: Brisel odbacio hrvatske argumente o blokadi Srbije

RTS 14.04.2016
Evropska komisija odbacila je hrvatske zahteve u sporu sa Srbijom zbog kojih je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 23 u procesu evrointegracija, objavio je zagrebački "Jutarnji list" poverljivi izveštaj EK. Zagrebački dnevnik navodi da EK ne smatra… »

Đurđević: Pečati falsifikovani, sudovi "čisti kao suza"

RTS 14.04.2016
Povodom nepravilnosti na dve izborne liste - Jednistvena ruska stranka i To smo mi-Prirodni pokret - koje je Republička izborna komisija odbila da proglasi, predsednik RIK-a Dejan Đurđević ukazao je da su srpski sudovi u oba slučaja "čisti kao… »

Putin: Tursku smatramo prijateljem

RTS 14.04.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin odgovara na telefonska pitanja svojih sunarodnika, među kojima ove godine preovlađuju ona u vezi sa poskupljenjem robe široke potrošnje i stanjem puteva, a aktuelna tema je i spoljna politika. Poručio je da SAD moraju… »

Skoplje, bakljama i kamenicama na policiju

RTS 14.04.2016
Makedonska opozicija ponovo je na ulicama Skoplja tražila ostavku predsednika Đorđa Ivanova zbog abolicije niza političara uključenih u aferu "prisluškivanje". Demonstranti kamenjem i bakljama gađali policajce kod sedišta VMRO-DPMNE. Upotrebljen… »

Vučić: "Ikea" siguran znak bolje budućnosti Srbije

RTS 14.04.2016
U Beogradu je položen kamen temeljac za robnu kuću "Ikea", a premijer Aleksandar Vučić je poručio da je danas dobar dan za Srbiju i da je zadovoljan što se naša zemlja uvrstila u klub 47 zemalja u kojima "Ikea" ima svoje robne kuće. Aleksandar… »

Jeremić: Jedan od ciljeva je oživljavanje UN

RTS 14.04.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić predstavio je u sedištu UN svoj program, u kojem se založio za revitalizaciju uloge UN, obećavši da će, "ako mu pripadne čast" da bude izabran, nastojati da "od prvoga dana sprovodi sva… »

Snažni zemljotresi na jugu Japana, dvoje poginulo

RTS 14.04.2016
Zemljotres magnitude 6,4 jedinica Rihtera pogodio je južni deo Japana, rušeći zidove i oštećujući zgrade. Nakon 40 minuta osetio se još jedan potres. Dve osobe su poginule, a stotinak je povređeno. Možda ima zatrpanih. Šef kabineta premijera… »

Vladimir Grojsman novi premijer Ukrajine

RTS 14.04.2016
Poslanici ukrajinskog parlamenta su sa 257 glasova "za" i 50 "protiv" potvrdili ostavku Jacenjuka i izabrali Vladimira Grojsmana za predsednika vlade, prenosi AFP. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je prethodno imenovao Grojsana za premijera, nakon… »

Privremeno obustavljena istraga protiv "Mosak Fonseke"

RTS 14.04.2016
Istraga protiv advokatske kompanije ”Mosak Fonseka”, čije je kancelarije policija juče pretresala, privremeno će biti obustavljena. Tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da nema dovoljno dokaza za pokretanje postupka. Tužilac za… »

Moskva: Piloti poštovali sva bezbednosna pravila

RTS 14.04.2016
Posada ruskih bombardera Su-24, koji su proleteli u blizini američkog ratnog broda u vodama Baltičkog mora, poštovali su sva pravila o bezbednosti, navodi portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov. Incident se dogodio u utorak, a vojska… »