Izvor: SEEbiz arhiva vesti 14.04.2016

EU podržao Srbiju u sporu protiv Hrvatske

SEEbiz 14.04.2016
ZAGREB - Bruxelles je u sporu između Srbije i Hrvatske oko zakona o univerzalnoj jurisdikciji stao na stranu - Srbije. U Non paperu koji je iscurio u javnost, Europska komisija odbija sva tri hrvatska argumenta kojima se traži da izmjena spornog… »

Skoplje: Dvanaest uhapšenih, povređen novinar

SEEbiz 14.04.2016
SKOPLJE - U protestima koji su drugu noć zaredom održani u Skoplju uhapšeno je 12 osoba, a jedan novinar je povređen. To je za agenciju AFP potvrdio portparol policije Toni Angelovski. Kako javljaju makedonski mediji, demolirana je kancelarija… »

Azijska tržišta: Indeksi na najvišoj razini u četiri mjeseca

SEEbiz 14.04.2016
TOKIO – Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule najviše razine u četiri mjeseca, što se zahvaljuje jačanju Wall Streeta i sklonosti ulagača prema rizičnijim investicijama. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u… »

State Department upozorava na globalnu krizu ljudskih prava

SEEbiz 14.04.2016
WASHINGTON - Vlade širom svijeta podrivaju temeljne slobode, upozoravaju Sjedinjene Američke Države u svom godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u svijetu u kojem nisu poštedile kritika niti svoje ključne saveznike - Tursku i Egipat… »

Beogradska berza: Obveznice podigle promet

SEEbiz 14.04.2016
BEOGRAD - Današnjoj odličnoj realizaciji na Beogradskoj berzi doprinelo je u velikoj meri trgovanje državnim dužničkim hartijama. Ukupan promet iznosio je 946,9 miliona RSD (7,7 miliona EUR), dok su berzanski indeksi i danas zabeležili pad… »

Šest tona kokaina zaplijenjeno u mini-podmornici između Kolumbije i Ekvadora

SEEbiz 14.04.2016
BOGOTA - Gotovo šest tona kokaina zaplijenjeno je u mini-podmornici u ekvadorskim vodama u Tihom oceanu, blizu granice s Kolumbijom, u zajedničkoj operaciji sa SAD-om, objavili su u srijedu kolumbijski službeni izvori. "Zahvaljujući obavještajnim… »

WSA očekuje pad potražnje za čelikom i u ovoj godini

SEEbiz 14.04.2016
LONDON - Globalna potražnja za čelikom ponovo će se smanjiti ove godine, zbog daljnjeg slabljenja na vodećem kineskom tržištu, a u 2017. trebala bi uslijediti stabilizacija, prognozira svjetska udruga proizvođača čelika Worldsteel. Pad potražnje… »

Telekom Slovenije: Ex dividend date 16. svibnja

SEEbiz 14.04.2016
LJUBLJANA - Početkom travnja Telekom Slovenije najavio je dividendu od 5 eura po dionici. Jučer je kompanija objavila najavu sjednice glavne skupštine koja je na rasporedu u petak 13. svibnja. Iz najave je vidljivo da će ex-dividend date biti 16… »

NO Đure Đakovića ponovno imenovao Mazala na čelo kompanije

SEEbiz 14.04.2016
SLAVONSKI BROD - Nadzorni odbor Đuro Đaković Holdinga na sjednici u četvrtak ponovno je imenovao Tomislava Mazala za predsjednika Uprave, na vrijeme od jedne godine, izvijestili su iz te kompanije. Nadzorni odbor Đuro Đaković Holdinga je donio… »

Vlasnici nezadovoljni ponudama za Cimos

SEEbiz 14.04.2016
LJUBLJANA - Nijedna od primljenih obavezujućih ponuda za kupovinu Cimosa nije u skladu s očekivanjima vlasnika, te će slovensko Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) stupiti u kontakt sa svim kandidatima koji su prošle godine podnijeli… »