Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 14.04.2016

Kovač: Dokument EK je stari, ostajemo pri zahtevima za Srbiju

Slobodna Evropa 14.04.2016
Ministar evropskih i spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je večeras da Hrvatska i dalje očekuje da Srbija u procesu približavanja EU promeni zakon koji joj omogućava regionalnu nadležnost za ratne zločine. "Ako Srbija želi da uđe u EU… »

RIK proglasio zbirnu izbornu listu

Slobodna Evropa 14.04.2016
Republička izborna komisija večeras je proglasila zbirnu izbornu listu na kojoj je ukupno proglašeno 20 lista. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Druga "Za pravednu Srbiju - Demokratska stranka (Nova, DSHV… »

Putin: Ruska ekonomija stabilna, pohvale Obami

Slobodna Evropa 14.04.2016
Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovarao je duže od tri i po sata na telefonska pitanja građana koja su se odnosila na unutrašnju i spoljnu politiku, međunarodne odnose, ekonomiju, kao i na pitanja vezana za njegov lični život. Televizijska… »

Protesti u Skoplju nastavljeni

Slobodna Evropa 14.04.2016
U Skoplju su u četvrtak uveče, treću noć zaredom, nastavljeni protesti posle odluke predsednika Đorđa Ivanova da prekine sve krivične postupke protiv političara koji su povezani sa političkom krizom i aferom o prisluškivanju. Demonstranti koji… »

Japan: 45 povređenih u zemljotresu, ima i zatrpanih

Slobodna Evropa 14.04.2016
U zemljotresu magnitude 6,4 koji je pogodio južni deo Japana, rušeći zidove i oštećujući zgrade, povređeno je 45 osoba, a možda ima i zatrpanih ljudi, saopštili su danas japanski zvaničnici. Pet osoba je zadobilo teške povrede u zemljotresu… »

Privremeno obustavljena istraga protiv"Mosak Fonseka"

Slobodna Evropa 14.04.2016
Istraga protiv advokatske kancelarije "Mosak Fonseka", čije je kancelarije policija u srijedu pretresla s ciljem pribavljanja informacija o pranju novca u slučaju "Panamska dokumenta", privremeno će biti obustavljena, pošto trenutno nema dovoljno… »

Boko Haram pokazao neke od otetih djevojčica iz Nigerije

Slobodna Evropa 14.04.2016
Militantna islamistička grupa Boko Haram objavila je video u kojem su prikazane nekoliko više od 200 nigerijskih djevojčica kidnapovanih 14. aprila 2014. Majke tri otete djevojčice iz Čiboka, potvrdile su da su identifikovale svoje kćeri u prvom… »

Sukob Trampovih pristalica i protivnika na mitingu u Pitsburgu

Slobodna Evropa 14.04.2016
Na mitingu kandidata za predsedničku nominaciju republikanaca Donalda Trampa u Pitsburgu u sredu kasno uveče izbio je sukob izmedju njegovih pristalica i protivnika koji su se istovremeno okupili u centru grada, saopštila je policija. Dok su se… »

Češka Republika ubuduće će se zvati i Češka

Slobodna Evropa 14.04.2016
Četvorica najviših zvaničnika Češke, predsednik, premijer i predsednici oba doma parlamenta odobrili su večeras da zemlja pored zvaničnog naziva Češka Republika u inostranstvu i u Ujedinjenim nacijama (UN) počne da koristi i skraćeni naziv… »

Devenport: EK očekuje odgovore oko smederevske železare

Slobodna Evropa 14.04.2016
Evropska komisija je postavila pitanja u vezi sa prodajom Železare Smederevo i očekuje odgovore od vlasti u Srbiji, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport. On je kazao da u Briselu bilo diskusije proteklih dana na temu… »