Politika arhiva vesti 14.04.2016

EU podržao Srbiju u sporu protiv Hrvatske

SEEbiz 14.04.2016
ZAGREB - Bruxelles je u sporu između Srbije i Hrvatske oko zakona o univerzalnoj jurisdikciji stao na stranu - Srbije. U Non paperu koji je iscurio u javnost, Europska komisija odbija sva tri hrvatska argumenta kojima se traži da izmjena spornog… »

Na zbirnoj listi za pokrajinske izbore 13 imena

Radio 021 14.04.2016
Pokrajinska izborna komisija je objavila zbirnu izbornu listu za izbore 24. aprila. Za 120 mandata u Skupštini Vojvodine boriće se 13 izbornih lista stranaka, koalicija i grupa građana. Status stranka nacionalnih manjina su dobile liste: "Savez… »

Vuk Jeremić pred UN: "Generalni sekretar mora da ima kičmu"

Blic 14.04.2016
Kandidat Srbije za novog generalnog sekretara UN Vuk Jeremić predstavio je danas u UN program rada te svetske organizacije u narednom mandatu istakavši da obezbeđivanje mira, stabilnosti i kontinuiranog ljudskog napretka u sadašnjim uslovima zahteva… »

Stejt dipartment: U Srbiji civilna vlast ima kontrolu nad snagama bezbednosti

Dnevnik 14.04.2016
Srbija je parlamentarna multipartijska demokratija u kojoj je nakon izbora u martu 2014. godine, održanih uz poštovanje osnovnih sloboda tokom kampanje, na vlasti koalicija predvođena SNS. i u kojoj je civilna vlast održala efikasnu kontrolu nad… »

Sutra nova epizoda "Blic ringa": Šutanovac protiv Đukanovića

Blic 14.04.2016
U "Blic ring", novu video formu na Blicovom sajtu, u petak ulaze poslanici DS-a i SNS-a Dragan Šutanovac i Vladimir Đukanović. Oni govore o najvažnijim izbornim temama, stanju u društvu, odnosu prema Kosovu, ekonomiji, kao i članstvu u NATO… »

Devenport o poglavljima: EK dala preporuku, a odluka je na članicama

Kurir 14.04.2016
BEOGRAD - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ukazao je danas da je Evropska komisija (EK) dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom i da je na zemljama članice da donesu odluku. Deveport je, na pitanje novinara da li je Brisel… »

Rašković Ivić: DSS sa Vučićem ne može i neće u koaliciju

RTS 14.04.2016
Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić, navodeći da je lider SNS Aleksandar Vučić rekao da neće u koaliciju sa tom strankom, kazala je da je Vučić "dobro prepoznao" da ne može sa DSS, "pa onda i neće". Prema njenim rečima, potpuno je nejasno… »

"15.000 falsifikata, možda organizovani kriminal"

B92 14.04.2016
Beograd -- Predsednik RIK-a Dejan Ă�urđević izjavio je da je do sada utvrđeno da postoji oko 15.000 falsifikovanih izjava građana na pojedinim stranačkim listama. On je istakao da se to u ranijim izbornim kampanjama nikada nije događalo… »

Incident u srebrenici: Krivične prijave zbog napada na Vučića

Kurir 14.04.2016
Prijave protiv šest osoba koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima kod Srebrenice 11. jula 2015. godine. BANJALUKA - Ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je sinoć da je… »

Vučić: Srbija pobeđuje, i u Briselu

Novi magazin 14.04.2016
Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje, i u Briselu i na drugim poljima. "Potrebno je nekima u regionu, koji su bili naviknuti na to da Srbija… »