Politika arhiva vesti 14.04.2016

Kovač: Ostajemo pri zahtevima za Srbiju

RTV 14.04.2016
ZAGREB - Ministar evropskih i spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je večeras da Hrvatska i dalje očekuje da Srbija u procesu približavanja EU promeni zakon koji joj omogućava regionalnu nadležnost za ratne zločine. "Ako Srbija želi da… »

Na zbirnoj listi za pokrajinske izbore 13 imena

Radio 021 14.04.2016
Pokrajinska izborna komisija je objavila zbirnu izbornu listu za izbore 24. aprila. Za 120 mandata u Skupštini Vojvodine boriće se 13 izbornih lista stranaka, koalicija i grupa građana. Status stranka nacionalnih manjina su dobile liste: "Savez… »

Jeremić: Ukažite mi čast

Dnevnik 14.04.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić ocenio je , odgovarajući na pitanja predstavnika država članica UN, da je reforma. Saveta bezbednosti jedno od ključnih pitanja koje bi trebalo rešavati da bi to telo obezbedilo… »

Stejt dipartment: Srbija ima problem sa korupcijom, neefikasnim sudstvom i pritiskom na novinare

Blic 14.04.2016
Srbija je parlamentarna multipartijska demokratija u kojoj je nakon izbora u martu 2014. godine, održanih uz poštovanje osnovnih sloboda tokom kampanje, na vlasti koalicija predvođena SNS i u kojoj je civilna vlast održala efikasnu kontrolu nad… »

Sutra nova epizoda "Blic ringa": Šutanovac protiv Đukanovića

Blic 14.04.2016
U "Blic ring", novu video formu na Blicovom sajtu, u petak ulaze poslanici DS-a i SNS-a Dragan Šutanovac i Vladimir Đukanović. Oni govore o najvažnijim izbornim temama, stanju u društvu, odnosu prema Kosovu, ekonomiji, kao i članstvu u NATO… »

Devenport: Evropska komisija dala preporuku, na zemljama članice je odluka

Blic 14.04.2016
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ukazao je danas da je Evropska komisija dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom i da je na zemljama članice da donesu odluku. On je, u izjavi novinarima, na pitanje da li je Brisel… »

"Onaj ko ima podrum vina i vilu u Jajincima i nije za nas"

Vesti online 14.04.2016
Posle izjave Aleksandra Vučića "da neće u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije" oglasila se i ova stranka sa saopštenjem u kome navodi da se "Vučić za to uopšte i ne pita i da treba da se ograniči u svojim kombinacijama na one koji mu se… »

"15.000 falsifikata, možda organizovani kriminal"

B92 14.04.2016
Beograd -- Predsednik RIK-a Dejan Ă�urđević izjavio je da je do sada utvrđeno da postoji oko 15.000 falsifikovanih izjava građana na pojedinim stranačkim listama. On je istakao da se to u ranijim izbornim kampanjama nikada nije događalo… »

Lukač: Izveštaj protiv šest osoba zbog napada na Vučića u Srebrenici

Blic 13.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske podneo Specijalnom tužilaštvu izveštaj protiv četiri poznate i dve nepoznate osobe u vezi sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima u julu… »

Vučić: Srbija pobeđuje i u Briselu

RTS 14.04.2016
Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić poručio je da mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje, i u Briselu i na drugim poljima. "Potrebno je reći nekima u regionu koji su bili naviknuti na to da Srbija… »