Vojvodina arhiva vesti 14.04.2016

Vojvodina traži utvrđivanje svog udela u EPS-u

Radio 021 14.04.2016
Pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku Dragan Budošan najavio je danas inicijativu za utvrđivanje udela Vojvodine u Elektroprivredi Srbije (EPS). On je objasnio da je osnov za takav zahtev nedavno gašenje Elektrovojvodine. - Na osnovu te… »

Podrška grada za započinjanje privatnog biznisa

Dnevnik 14.04.2016
Grad Novi Sad je objavio Javni poziv za samozapošljavanje, kojim nastavlja pružanje podrške nezaposlenim licima koja žele da započnu svoj privatni biznis. Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od… »

Rođeno pet dečaka i šest devojčica

NoviSad.com 14.04.2016
Novi Sad - Od srede ujutru do danas u isto vreme, u Betaniji rođeno 11 beba: šest devojčica i pet dečaka. Majke devojčica su Jasmina Krtolica, Magdalena Pavkov (Novi Sad), Aleksandra Ličina (Titel), Tamara Babić (Kać), Sanela Mušicki (Nadalj)… »

Istorijski arhiv Novog Sada se konačno skućio

Dnevnik 14.04.2016
Namenski sagrađenu zgradu za čuvanje arhivske građe u Ulici Filipa Višnjića 2a, predatu na korišćenje. Istorijskom arhivu grada Novog Sada 1. aprila, obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, istakavši da je to najbolji objekat tog… »

Na prelazu Batrovci zaplenjena 64 kilograma marihuane

Beta video 14.04.2016
BEOGRAD - Policija je u saradnji sa Upravom carine Srbije zaplenila 64 kilograma marihuane na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, saopštio je danas MUP Srbije. Kako se navodi, droga je otkrivena u tovarnom delu kamiona koji je prevozio… »

Vučević primio Čepurina

RTV 14.04.2016
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina upoznao da se ove godine navršava 10 godina od kada su Nižnji Novgorod i Novi Sad gradovi-pobratimi i da se povodom tog jubileja priprema… »

Neizvestan završetak u novembru: Žeželjev most ponovo kasni

Blic 14.04.2016
Da li će Žeželjev most u Novom Sadu biti završen u novembru, kako je planirano, ponovo je neizvesno. Betoniranje jedinog rečnog stuba još nije počelo, iako on treba da bude završen u maju. Radovi na mostu ne teku po planu, saznaje “Blic”, zbog… »

Sugrađanki otrgli lančić s vrata

NoviSad.com 14.04.2016
Novi Sad - S. V. (20) i V. V. (20), uhapšeni su zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela. Foto: A. K. Oni su uhapšeni u utorak, ubrzo pošto su, kako se sumnja, otrgli Novosađanki lančić sa vrata. Policija ih je pronašla u taksiju kojim su… »

Prvo mesto za mlade matematičare iz "Isidorine" gimnazije

NoviSad.com 14.04.2016
Novi Sad - Učenici Gimnazije "Isidora Sekulić" iz Novog Sada, osvojili su prvo mesto na osmoj matematičkoj konferenciji za učenike – Euromat 2016. održanoj u Solunu od 30. marta do 3. aprila, gde su na kreativan način predstavili matematičke… »

Ikea položila kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji

Beta video 14.04.2016
BEOGRAD - Švedski proizvodjač nameštaja Ikea položio je danas kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji na lokaciji Bubanj potok u Beogradu, koja će biti otvorena na leto iduće godine. (pokrivalice)… »