Izvor: Blic arhiva vesti 17.04.2016

Upravni sud usvojio žalbu Dosta je bilo

Blic 17.04.2016
Upravni sud poništio je rešenje Pokrajinske izborne komisije (PIK) kojim je odbijena lista Pokreta Dosta je bilo - Saša Radulović tako da ova lista izlazi na pokrajinske izbore. "Sud je zaključio da je naša izborna lista uredno predata, kao i da je… »

SNS: Pajtić i Šešelj se ujedinili u borbi protiv Vučića

Blic 17.04.2016
SNS je danas saopštila da je više nego očigledno da su se lider DS Bojan Pajtić i predsednik SRS Vojislav Šešelj ujedinili u borbi protiv Aleksandra Vučića i SNS. Oni, kako dodaju naprednjaci, "na zajedničkom štabu dogovaraju medijsku strategiju… »

Nikolić uputio telegram saučešća predsedniku Ekvadora

Blic 17.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku Republike Ekvador Rafaelu Korei, povodom zemljotresa koji je pogodio tu zemlju. "Sa velikim žaljenjem smo primili vest o razornom zemljotresu koji je zadesio Vašu zemlju. U… »

Pentagon: Rusko presretanje američkog aviona može da nanese ozbiljnu štetu

Blic 17.04.2016
Ruski avion "su-27" presreo je na "nebezbedan i neprofesionalan" način izviđački avion američkih vazduhoplovnih snaga koji je leteo u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora, saopštio je Pentagon. Russian Su-27 interceptor performs… »

Horor kod leskovca: Suprugu pregazio automobilom, pa je izbo nožem

Blic 17.04.2016
I. Đorđević (35) iz prigradskog naselja Bobište u Leskovcu pregazio je danas svoju suprugu Dragicu (30) automobilom, a zatim je izbo nožem. Đorđević je priveden, dok se lekari u leskovačkoj Opštoj bolnici bore za Dragičin život. - Sreća pa je… »

PIK: proglasio liste "Dosta je bilo" i "Vojvođanska tolerancija"

Blic 17.04.2016
Pokrajinska izborna komisija (PIK) proglasila je danas izborne liste Pokreta Dosta je bilo i koalicije Vojvođanska tolerancija, saopšteno je iz PIK-a. Na pokrajinskim izborima nastupiće ukupno 15 partija i koalicija. Prva na listi je Srpska napredna… »

Vulin: Hrvatska da ne otvara rane

Blic 17.04.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Srbija suditi za ratne zločine svima koji su u njima učestvovali, bilo da su Srbi, Hrvati ili pripadnici neke druge nacije, a Hrvatskoj poručio da ne… »

Saobraćaj bez obustava na važžnim putevima, uveče pojačan

Blic 17.04.2016
Vozače danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja, bez prekida i obustava na važnijim i frekventnijim putevima, a sa prvim večernjim satima, kao i uvek na kraju vikenda, osetno će se pojačati na prilazima većim gradovima i gradskim centrima… »

Sirija: Na parlamentarnim izborima pobedila Asadova stranka

Blic 17.04.2016
Sirijska vladajuća Baas partija i njeni saveznici osvojili su većinu mesta na parlamentarnim izborima koji su održani prošle nedelje u Siriji, saopštila je nacionalna izborna komisija. Pobeda Asada i njegove partije na izborima koje je opozicija… »

Nikolić u Iranu: Ponosan na tradiciju koju je započela Jugoslavija

Blic 17.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Teheranu sa predsednikom Islamske Republike Iran Hasanom Rohanijem i saglasili se da nakon ukidanja sankcija Iranu više nema prepreka za produbljivanje saradnje dve zemlje. Поносан сам… »