Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 17.04.2016

Otvaranje trim staze u Šumaricama

RT Kragujevac 17.04.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, u prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i njegovih saradnika, otvoriće danas rekonstruisanu trim stazu u Šumaricama. Sredstva… »

Obeležava se Svetski dan hemofilije

RT Kragujevac 17.04.2016
Danas se obeležava Svetski dan hemofilije. Tim povodom je u 4 grada u Srbiji medju kojima je i Kragujevac održana manifestacija pod nazivom "Pomozite nam da izgradimo našu kuću". U simboličnoj akciji gradnje kućice od pertini kocki, učesnici… »

Uručene stipendije iz Fonda za mlade talente

RT Kragujevac 17.04.2016
Stipendijama republičkog Fonda za mlade talente za ovu školsku godinu nagradjeno je 114 najboljih studenata završne godine. Medju njima je osmoro studenata sa prosečnom ocenom 10. Najboljim studentima ugovore o stipendiranju danas je na svečanosti u… »

Održana obuka za biračke odbore

RT Kragujevac 17.04.2016
U organizaciji Gradske uprave za opšte poslove u sali Skupštine grada održana je obuka za predsednike i zamenike predsednika 168 biračkih odbora na području grada Kragujevca. Predstavljeni su im svi zadaci u okviru obavezne procedure za sprovodjenje… »

Održana predizborna konvencija Ruske stranke

RT Kragujevac 17.04.2016
Predizborna konvencija Ruske stranke održana je sinoć u Kragujevcu. Skupu su, osim visokih stranačkih funkcionera, prisustvovali i predstavnici Komiteta Saveta Ruske federacije za međunarodne poslove. Iz Ruske stranke poručuju da je ona jedina u… »

Izložba radova Dejana Golića

RT Kragujevac 17.04.2016
Postavka zanimljive likovnosti, izuzetno zahtevna za izvođenje i dobro osmišljena, grafičkog dizajnera iz Beograda Dejana Golića, otvorena je u galeriji Studentskog kulturnog centra. Umetnik je stvorio sopstveno likovno pismo da bi precizno, slikovito… »

KSS: Vaskršnji humanitarni bal

RT Kragujevac 17.04.2016
Članice Udruženja Kola srpskih sestara organizovale su Vaskršnji humanitarni bal u hotelu Kragujevac. Karte koje su koštale 1.500 dinara prodavane su pod motom ''Zbog dece smo ovde'' jer će prikupljena novčana sredstva nakon bala biti usmerena za… »

Počelo štampanje glasačkih listića

RT Kragujevac 17.04.2016
Štampanje glasačkih listića i izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca počelo je u popodnevnim satima u štampariji ''Službenog glasnika'' u Beogradu. Preuzimanje izbornog materijala planirano je za sutra, kao i njegovo… »

"Tigrice" savladale ekipu Bora

RT Kragujevac 17.04.2016
Rukometašice Radničkog savladale su ekipu Bora, u drugoj utakmici četvrtfinala kupa Srbije, rezultatom 28:20. Za igrača utakmice proglašena je Sanja Radosavljević, koja je dominirala tokom čitavom meča. Ovom pobedom popularne Tigrice su se… »