Automobili arhiva vesti 23.04.2016

Rosi poput „tornada" odnosi pol poziciju u Herezu

Vrele gume 23.04.2016
Fenomenalni Valentino Rosi, na sutrašnjoj Velikoj nagradi Španije startovaće sa pol pozicije . Yamahin vozač je tokom trećeg treninga nagovestio da bi mogao zabeležiti prvu pol poziciju u ovoj sezoni. Popularni „Doktor“, preoteo je prvo startno… »

BMW X7

Vrele gume 23.04.2016
BMW želi da ima model koji će se staviti naspram Mercedes-Benza GLS i Land Rover Range Rovera. To je zadatak budućeg X7, a sada su pred nama nezvanične slike novog modela. Kao što je poznato, Bavarci već sada rade na novoj generaciji X5, koja će… »

Dajmler sprovodi unutrašnju istragu o emisiji štetnih gasova iz vozila

Večernje novosti 22.04.2016
Nemački proizvođač automobila Dajmler saopštio je da je pokrenuo sopstvenu istragu o eventualnom manipulisanju podacima o emisiji štetnih gasova iz njegovih vozila prodatih u SAD, koju su naložile američke vlasti. SAN FRANCISKO - Nemački… »

Ford za samo 7 dana dobio 7.000 narudžbina za novi GT

Auto blog 23.04.2016
Za manje od nedelju dana od otvaranja knjiga za prijavu kupovine novog Forda GT, američki proizvođač je primio 7 hiljada prijava potencijalnih kupaca širom sveta. Kupci se mogu prijavljivati do 12. maja. Proizvodnja je ograničena na 500 komada, a… »

Infiniti QX Sport Inspiration concept

Auto blog 23.04.2016
Nakon jedne zatamnjene teaser slike, Infiniti je danas objavio i komplet zvaničnih fotografija kojima je za 25. april i sajam automobila u Pekingu najavio promociju QX Sport Inspiration concepta. Za sada je poznato da QX Sport Inspiration odlikuju… »

Automobil kompanije Apple proizvodiće se u fabrici Magna Steyr

Auto magazin 23.04.2016
Automobil jedne od tehnološki najnaprednijih kompanija na svetu, Apple, sve je bliže realnosti. Apple je u Berlinu sastavio tim eksperata, koji imaju zadatak da naprave plan za proizvodnju, prodaju i marketing... Montaža automobila marke Apple… »

Borković bez bodova u kvalifikacijama u Portugalu zbog sudara

Auto blog 23.04.2016
Srpski automobilista Dušan Borković tokom prvih kvalifikacija izleteo je sa staze zbog iznenadnog predupravljanja, izgubio je kontrolu nad zadnjim delom automobila i snažno udario u zid. Srpski as nije bio u mogućnosti da nastavi vožnju nakon sudara… »

5 godina Nissan Leafa

Auto blog 23.04.2016
Kako biste se vi osećali kada bi vaš automobil mogao da pokaže vaša osećanja? Nissanov Leaf je veoma popularan automobil, pogotovo kada je reč o Aziji. Ovaj automobilski brend je odlučio da proslavi 5. rođendan ovog malog automobila tako što je… »

JAC SC5 concept

Auto blog 23.04.2016
Kineska kompanija JAC se priprema da sledeće nedelje na sajmu automobila u Pekingu predstavi koncept noovg SUV modela SC5, i to sa hibridnim pogonom (detalji o njemu nisu saopšteni). Serijski model se u prodaji očekuje sledeće godine, najverovatnije… »

Porsche obezbeđuje gume vlasnicima svojih starih modela

Total car 23.04.2016
Oko 70 odsto ikada napravljenih Porsche modela još uvek je u voznom stanju, a inžinjeri iz Štutgarta kontaktiraju vlasnike starijih modela nudeći im gume skrojene za njihova vozila. Porsche je udružio snage sa proizvođačem guma Pirelli, koji je… »