Balkan arhiva vesti 23.04.2016

BiH i CIA jačaju saradnju

Mondo 23.04.2016
Direktor CIA Džon Brenan u iznenadnoj poseti Sarajevu dogovorio jaču saradnju te američke službe sa službom OBA Bosne i Hercegovine. Foto: Srna Direktor CIA Džon Brenan i generalni direktor OBA BiH Osman Mehmedagić iskazali su obostrano… »

Hiljade građana protestovalo u Skoplju

RTV 23.04.2016
SKOPLJE - Nekoliko hiljada građana i večeras je protestovalo ulicama Skoplja zahtevajući ostavku predsednika Makedonije Đorđa Ivanova i odlaganje vanrednih parlamentarnih izbora koji su zakazani za 5. jun. 191. Demonstranti, koji su nezadovoljni… »

Amerika izručuje Azru Bašić BiH?

RTS 23.04.2016
Federalni apelacioni sud SAD podržao je odluku da se Azra Bašić, optužena za ubistvo, zlostavljanje i mučenje zarobljenika srpske nacionalnosti na području opštine Derventa, izruči Bosni i Hercegovini, prenela je RTRS. Konačnu odluku doneće… »

Cvijanović: Vlast u RS nije u panici

B92 23.04.2016
Banjaluka -- Premijerka RS Željka Cvijanović kaže da vlast u RS "nije ni u kakvoj panici", ocenivši da entitetska vlast radi svoj posao daleko bolje nego vlast na nivou BiH. Ona je rekla da su "gluposti" izjave lidera Srpske demokratske stranke (SDS)… »

Dodik: Nikad bolji odnosi Republike Srpske i Srbije

Blic 23.04.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas Patrijaršiju u Beogradu i tom prilikom izjavio da RS i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose, preneli su banjalučki mediji. Prema njegovim rečima, bez razumevanja i podršške Srbije… »

Italijani ojadili Elektroprivredu

Alo 23.04.2016
Crnogorska policija je raspisala međunarodnu poternicu za bivšim rukovodiocima Elektroprovrede Crne Gore (EPCG), državljanima Italije. Za Italijanima Enrikom Malerbom i Masimom Salijem, je pokrenuta istraga zbog zloupotrebe službenog položaja… »

Odbačen referendum o migrantima

e-Novine 23.04.2016
Slovenija. Slovenački parlament odbacio je u petak predlog poslanika opozicije o održavanju savetodavnog referenduma na kojem bi se odredio najviši broj izbeglica koji je Slovenija u stanju da primi Za predlog Slovenačke demokratske stranke (SDS) da… »

Reis Kavazović optužio SPC da potiče nacionalizam

Al Jazeera 23.04.2016
Poglavar IZ-a optužio Srpsku pravoslavnu crkvu da štiti ratne zločince, pohvalio Katoličku crkvu za gradnju suživota. Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulema Husein Kavazović optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) da… »

Direktor CIA nenajavljeno u BiH zbog terorista

B92 23.04.2016
Sarajevo -- Direktor CIA Džon Brenan okončao je dvodnevni boravak u Sarajevu sastankom s prvim čovjekom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmanom Mehmedagićem. Brenan se s Mehmedagićem sastao u sjedištu OSA u Sarajevu, a portal Dnevnog… »

Srbe žive spaljivao

Vesti online 23.04.2016
Austrijskom državljaninu poreklom iz Bosne Nerminu Mujanoviću (46) u pokrajinskom sudu u Lincu preti kazna zatvora od pet do 20 godina, zbog zločina nad Srbima u vreme rata. On je optužen da je za vreme rata u BiH učestvovao u napadu Bošnjaka na… »