Balkan arhiva vesti 23.04.2016

CIA i OSA BiH dogovorili intenzivniju saradnju

N1 Info 23.04.2016
Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan i direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić dogovorili su intenzivniju saradnju dve agencije po svim pitanjima od zajedničkog interesa. Kako je saopšteno… »

Protest u MK: Policija na mostu, bojom na "lavove"

B92 23.04.2016
Skoplje -- Pristalice građanske inicijative "Protestujem" su u centru Skoplja nastavili protest koji traje već desetak dana. Oni traže povlačenje odluke predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji političara kao i odlaganje prevremenih parlamentarnih… »

Optuženu za ubistva Srba izručuju BiH

Alo 23.04.2016
Federalni apelacioni sud SAD podržao je odluku da se Azra Bašić, optužena za ubistvo, zlostavljanje i mučenje zarobljenika srpske nacionalnosti na području opštine Derventa, izruči Bosni i Hercegovini, prenela je danas RTRS. Konačnu odluku… »

Cvijanović: Vlast u RS nije u panici

B92 23.04.2016
Banjaluka -- Premijerka RS Željka Cvijanović kaže da vlast u RS "nije ni u kakvoj panici", ocenivši da entitetska vlast radi svoj posao daleko bolje nego vlast na nivou BiH. Ona je rekla da su "gluposti" izjave lidera Srpske demokratske stranke (SDS)… »

Dodik: Nikad bolji odnosi Republike Srpske i Srbije

Blic 23.04.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas Patrijaršiju u Beogradu i tom prilikom izjavio da RS i Srbija nikada do sada nisu imale bolje odnose, preneli su banjalučki mediji. Prema njegovim rečima, bez razumevanja i podršške Srbije… »

Poternica za bivšim rukovodiocima Elektroprivrede Crne Gore

N1 Info 23.04.2016
Crnogorska policija je raspisala međunarodnu poternicu za bivšim rukovodiocima Elektroprovrede Crne Gore (EPCG), državljanima Italije Enrikom Malerbom i Masimom Salijem, protiv kojih je pokrenuta istraga zbog zloupotrebe službenog položaja. Malerbo i… »

Slovenija: Bez referenduma o migrantima

B92 23.04.2016
Slovenački parlament odbacio je predlog poslanika opozicije o referenduma na kojem bi se odredio najviši broj izbeglica koji je Slovenija u stanju da primi. Za predlog Slovenačke demokratske stranke (SDS) da godiđnja kvota izbeglica koji mogu biti… »

Reis Kavazović: SPC doprinosi veličanju zločina i zločinaca

N1 Info 23.04.2016
Na sednici Sabora Islamske zajednice u BiH reisu-i-ulema Husein efendija Kavazović kritikovao je medijske istupe zvaničnika iz Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. „U odnosima sa drugim verskim zajednicama nema većih nesporazuma. Poseta pape Franje… »

Šef CIA s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH

Slobodna Evropa 23.04.2016
Direktor američke Centralne informativne agencije (CIA) Džon Brenan sastao se danas u Sarajevu s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmanom Mehmedagićem. Brenan je u Sarajevo stigao u četvrtak, a juče se sastao s čelnim ljudima… »

Srbinu sude u zgradi gde su mučili srpski narod

Večernje novosti 23.04.2016
Milan Nandić ogorčen što mu se sudi u zgradi koja je u ratu bila logor za Srbe. Bilo mi je teško da ovde uđem, kaže on, kome je u poslednjem ratu ubijeno 38 članova porodice. U OVOJ zgradi u ratu su sudili zarobljenim Srbima, među kojima su bili i… »