Beograd arhiva vesti 23.04.2016

Dečiji maraton: Mali Andrej izjednačio rekord star 20 godina

Blic 23.04.2016
Samo nekoliko dana nakon Beogradskog maratona, danas se u Zoološkom vrtu održao i 23. "Smoki smokić" Dečiji maraton, u čijim je pretkvalifikacijama učestvovalo 16.000 mališana iz svih predškolskih ustanova Beograda. Najbrži predškolac je Andrej… »

Besplatno za beograđane: Pregled kože na Trgu Republike do večeras!

Kurir 23.04.2016
BEOGRAD - Na Trgu Republike u Beogradu građani do kraja dana mogu obaviti besplatni pregled kože, a organizatori očekuju da će tokom akcije koja traje dva dana u mobilnoj ordinaciji biti pregledano više od 1.200 ljudi. Preglede obavljaju lekari iz… »

(Video,foto) ovako je sinoć bilo na tašu: Vatrometom i koncertom stadion predat Beograđanima!

Kurir 23.04.2016
BEOGRAD - Spektakularnim koncertom i vatrometom, sinoć je u Beogradu rekonstruisani stadion „Tašmajdan” i zvanično predat Beograđanima i gostima glavnog grada. Prvi čovek Beograda, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, istakao je tom prilikom da… »

Veliki požar u školi u Begaljici, izgorelo i glasačko mesto

Blic 23.04.2016
U naselju Begaljica sinoć je gorela Osnovna škola "Ivo Lola Ribar". Vatrogasne ekipe su uspele da lokalizuju vatru, ali je izgorelo oko 500 kvadrata, krova i poslednjeg sprata. Nema opasnosti da bi požar mogao da se proširi na druge objekte. Na teren… »

Naselje Padina: Deca se igraju na parkingu, škola samo u obećanjima

Večernje novosti 23.04.2016
Žitelji Ulice vojvode Vlahovića nezadovoljni prevozom i kompletnom infrastrukturom. OD kada su dobili ključeve u ruke, stanari Ulice vojvode Vlahovića u naselju Padina ne prestaju da se suočavaju sa gomilom problema. Loši autobusi i neredovni… »

Sezona alergija: Problem ima skoro svaki drugi osnovac

Blic 23.04.2016
Sezona prolećnih alergija uveliko je u toku, a skoro trećina stanovnika prestonice ima ovakvih problema. Smatra se da i do 15 odsto predškolske dece u Beogradu ima alergijski rinitis, a da je taj broj i do 40 odsto kod dece uzrasta 13-14 godina, prema… »

Lazareva subota obeležena u prestoničkim hramovima

Politika 23.04.2016
Paljenjem sveća i podelom osveštanih vrbovih grančica i venčića je u prestoničkim pravoslavnim hramovima obeležena Lazareva subota, čime je počela sedmica u kojoj pravoslavni vernici obeležavaju najveće praznike pred Uskrs. Više hiljada… »

Gužve u gradu: Protest i snimanje filma usporili saobraćaj

Blic 23.04.2016
Velike saobraćajne gužve trenutno su u centru Beograda, javljaju reporteri Blica. Od Terazija ka Slaviji ulica je zatvorena jer se održava protestna šetnja zbog potapanja Valjevske Gračanice. - Na uglu Jevremove i Kralja Petra, snimanje filma… »

Proslava 6.: Rođendana Beograđani pohrlili na Avalski toranj

Blic 23.04.2016
Mali izviđaci, mališani iz Zvečanske kao i veliki broj đaka iz osnovnih škola danas je na Avali uživao u mnoštvu avanturističkih sadržaja povodom proslave 6. rođendana Avalskog tornja. Deca i posetioci uživali su u spuštanju niz ziplajn, dok… »

Mladenovčani neće krševe iz "Laste"

Večernje novosti 23.04.2016
Nezadovoljni prevozom, žitelji prigradske beogradske opštine na pola sata blokirali autobusku stanicu. AUTOBUSI "Laste" u prigradskim pogonima sve češće ateriraju! Putnici su nezadovoljni prevozom koji obavlja ovo saobraćajno preduzeće u Barajevu… »